2021. EQA fénykép cserebere

Az EQA fénykép cserebere akciójára az egyik kedvenc virágommal jelentkeztem, amit tavaly a kertemben fényképeztem. Nem kellett volna lemásolni a képet, de már a választásnál eldöntöttem, hogy egy térbeli applikációt fogok készíteni. Kíváncsian várom, hogy a német hölgy Ina Weidehoeft mit lát a képemben.
Első lépésben elkészítettem az alapot. Kétoldalú ragasztófátyollal ragasztva és cikk-cakköltésekkel rögzítve applikáltam, a tó részt festettem. Igyekeztem a két különböző zöld árnyalatot kiemelni. A tűzésnél, a levélen futó erezetre próbáltam utalni. Az elkészült képet méretre szabtam 20×40 álló méret szerepelt a kiírásban. A keretezéshez, egy festett kék textilt választottam, és csak egyenespántot szabva körbe varrtam.

Tavirózsám szirmait különböző méretekben szabtam ki, visszájáról közbe varrtam, flízzel béleltem, kifordítva levasaltam. A szirmokat kézzel varrtam az alapra, kicsit összehúzva, hogy utána szépen kiemelkedjenek a képből. Közepére sárga jojo került, amibe hímzőfonal szálakat húztam a porzószálak ábrázolására.
Az elkészült fél fotóm: Tavirózsa

A kapott fél fotón szintén egy virág van, Breege Watson képe Írországból érkezett hozzám. A kúpvirág sárga színe nagyon meghatározó a képen. Számomra nagyon kedvelt technikát választottam, a derwent ceruzás festést. A virágokat és a leveleket textil médiummal és a derwent ceruzákkal festettem meg. A háttérhez különböző zöld textilfestékeket kevertem össze, hogy ne legyen egyhangú. Tűzéssel rajzoltam meg az erezetet a szirmokon és a leveleken és próbáltam kiemelni a kúpot a virág közepén. A szárak is tűzéssel készültek el. A köztes tereket sűrűn kukacoltam. Méretre igazítás után itt is festett anyagot használtam a keretezés pántjához.