OFF – 2021. szeptember 10-12. Pilisvörösvár

A kiállítások 2021. szeptember 11. – szombattól tekinthetőek meg.

A TANFOLYAMOK JELENTKEZÉSI HATÁRIDEJE – 2021. augusztus 20.

Acélosné Solymár Magdolna

Táska díszítése perzsa applikációval

Idén hosszú lesz a nyár, szeptemberben sem lesz késő egy szép, vidám, virágmintás táskát varrni. De aki nem ilyent szeretne, annak ott vannak az őszi vagy téli színek. A tanfolyam arra ad lehetőséget, hogy többféle fazonból válogatva megvarrjuk a táska elején lévő perzsa applikációt, kiszabjuk a táska részeit, amit majd otthon mindenki összeállít és készre varr. Így nem kell varrógép, egyszerűen utazhatunk. Amit itt bemutatok, az egy csipke oldalú egyszerű táska, de mindenki olyant varr, amilyent szeretne, akár otthon ki lehet előre gondolni, melyik fazon a befutó, melynek elejére elkészülhet a tanfolyamon a minta. A jelentkezőknek elküldöm a részletes tudnivalókat, anyagszükségletet, szabásmintát

Kerékgyártó Szilvia

Portréábrázolás

A tanfolyamon a fotorealisztikus portréábrázolásnak egy speciális változatával ismerkedhetnek meg a résztvevők. Egy egyszerűbb női portréfotót válaszottam
alapul, amit textilbe fogunk átültetni. A technikához nem lesz szükség varrógépre, mert a quilet kézi applikálással készítjük el. Mindenki kapni fog egy fotó-
másolatot, megbeszéljük részletesen hogyan kell előkészíteni a képet az applikáláshoz, hogyan varrjuk egymáshoz a kis foltokat, hogy a végén egy sejtelmesen mosolygó női arcot kapjunk. A technikai alapjait 2019-ben az Európai Patchwork Találkozón sajátítottam el. Ha többet szeretnél róla tudni nézd meg a beszámolómat, a 2021/2 Hírfoltok 20. oldalán. Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Lajos Katalin

Övtáska

Nagy örömmel fogadtam a 2021 OFF-ra a felkérést, hogy tartsak tanfolyamot! Már régóta kacérkodtam egy övtáska megvarrásával. No, nem arra a régi „hasitasira” gondolok! Hanem, ami egy-két éve újra divat lett. Beépült a fiatalok ruhatárába is. S nem is mindig az övtartókban hordják, hanem csak lazán, vállra vetve! A képen látható táska az alapminta! Igyekszem sok-sok variációt készíteni, amivel kedvet tudok csinálni az elkészítéséhez. S hogy mitől lesz ez újrahasznosított?
Hát attól, hogy kezdj el keresgélni a szekrényedben. Kinőtt szövetszoknya, megkopott farmer, régi vászonruha, bármelyik jó lehet! Tehát, ha valakinek megtetszik ez a téma, szeretettel várom ősszel a tanfolyamon!

Polyák Ildikó

Növényi alapú festési folyamata

Mivel a sikeres növényi alapú festés hosszadalmas előkészületet igényel, a helyszínen a folyamat második felét lehet végignézni, de természetesen a készülődésről is fogok mesélni.  Bemutatom, hogyan lehet a büdöskével – különbözőadalékanyagok segítségével – tucatnyi árnyalatot előállítani. A résztvevők azt is végignézhetik, hogyan készül a levélnyomatos textília, aminek a foltvarrásban is sokféle felhasználása lehet.

Sólyom Melinda

Ívesen, szabadon

Három-négyféle módon, improvizatívan varrt blokkokból fogunk összeállítani egy asztalközepet. Garantáltan nem lesz két egyforma darab a végén.
Jelszavam: „Csak a körkés!!!”. Az improv technika elmaradhatatlan kelléke.

Sulyok Levente

Meglepetés

Gyorsan elkészíthető! Foltokból áll, de mégsem textil! Azonnal hordható! Új technika! A látványától is melegünk lesz, de elkészítése közben is! Mi ez?
Levente meglepetése! Érdekesnek tűnik? Várunk szeretettel. Nyitott műhelyként, sétálójeggyel részt vehetsz rajta.