A Magyar Foltvarró Céh 1989-tól működik bejegyzett egyesületként. A céh életének szerves részét képezik a régiók önálló egységei, csoportjai, akik évente egy-két alkalommal rendeznek szakmai-baráti összejöveteleket, hogy tapasztalataikat, kicseréljék és megmutassák egymásnak legújabb alkotásaikat, vagy jótékonysági célra varrjanak. Őrizve a korabeli céhek hagyományait, nálunk az újonnan belépő tagok 20×20 cm-es blokkot varrnak. Az ezekből összeállított nagyméretű „Céhlevél” reprezentálja az egész tagságot országos rendezvényeinken. 2004 nyara óra Céhünk tagja az Európai Quilt Szövetségnek, az EQA-nak.

A bemutatkozás, megmérettetés legfontosabb színterei a kiállítások, pályázatok és az ezeket kísérő rendezvények. A céh 1993 óta évente rendez országos kiállítást (OFF), váltakozva egyszer vidéken, egyszer pedig a fővárosban.

A Céh megalakulása óta fontos céljának tartja, hogy tagjainak lehetőséget biztosítson új technikák elsajátítására. Nagyon népszerűek a több napos on-line táborok, ahol több idő fordítható egy-egy új módszer megtanulására.

Hétköznapjaink fontos foltos hírforrása a negyedévente megjelenő színes magazin, a Hírfoltok. Tagjaink ebből értesülhetnek fontosabb hazai és nemzetközi pályázatokról, kiállításokról, de az aktuális információk mellett szakmai cikkeket, rendezvényekről szóló beszámolókat is olvashatnak.

Kérünk Mindenkit, aki teheti,

Személyi Jövedelemadójának
1%-áról,

a MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH javára rendelkezzen.

1202 Budapest, Vasút sor 12. fszt. 1.

ÚJ Adószám: 18549988-1-43

Számlaszáma: 11703006-20410559