Országos Foltvarró Fesztivál a Szövőgyárban

Budapest, 2023. augusztus 25-27.

(OFF Kultúrszövőgyár, 1045 Budapest, Berni u. 1.)

A belépés céhtagoknak (érvényes tagsági igazolvány bemutatásával) ingyenes.
Nem céhtagoknak 3000,-Ft. A belépőjegy a fesztivál teljes időtartamára érvényes.

Amennyiben támogatni kívánod az Országos Foltvarró Fesztivált az általad felajánlott összeggel,
segíted a Magyar Foltvarró Céh munkáját. Kérjük, támogass bennünket.

Köszönjük szépen.

Mindenkit szeretnénk arra buzdítani, hogy alkosson a pályázatra, legyetek bátrak, mérettessétek meg magatokat a zsűri és a nagyközönség előtt.
A témáról A rózsa a világ legismertebb virága, rengeteg kultúrában számos jelentéssel bír. Minden színnek más és más jelentőséget tulajdonítanak. Érdemes ennek is utánanézni. Vagy, ha csak a népművészetünkre gondolunk, hány helyen jelenik meg a rózsa? De beszélhetünk róla, mint az egyik legszívósabb növényről, a töviseiről, a vérrel való párhuzamáról. De szerelmi jelkép, a tisztaság és az irigység szimbóluma is. És ezek csak azok, amik most eszembe jutottak hirtelen.

TOMBOLA
2022-ben Veszprémben hatalmas sikert aratott a tombola, reméljük idén sem lesz másképp. Kérjük, hogy juttasd el nekünk a tombolába szánt tárgyaidat, ajándékaidat. Ha lehet, csak olyan tárgyakat adományozz, aminek te is örülnél.

FELHÍVÁS AZ OFF-ra!

Idén az Országos Foltvarró Fesztiválnak az OFF Kultúrszövőgyár ad helyszínt . A rendezvényhelyszín a volt Újpesti Gyapjúszövőgyár területén, a régi Gyártelepen belül helyezkedik el. Valaha egy gyapjúszövőgyár volt, ahol 30 éven át szorgos kezek és gépek fonták egybe a szálakat. Éppen ezért, a helyszín paramétereit tekintve, hatalmas terek állnak rendelkezésünkre.

Kedves céhtag! Csatlakozz hozzánk, rendezzük be együtt, töltsük meg gyönyörű alkotásokkal a szövőgyárat! Minden segítő kézre szükségünk van, az alábbi időpontokra.

2023. augusztus 24. – OFF építés (kiállítás, pályamunkák)
2023. augusztus 25-26-27. – kiállítási felügyelet, teremőrség, akár hostess is.
2023. augusztus 27. – OFF bontás

AZ OFF KULTÚRSZÖVŐGYÁR MEGKÖZELÍTÉSE
Autóval A XIII. és a IV. kerület határán fekszik, a Váci út és az M3 bevezető szakasza között, az Árpád-hídtól egy ugrásnyira. Parkolni a környékbeli utcákon lehet, jelen pillanatban még ingyenesen. A Waze és a Google Maps egyaránt ismeri a helyszínt.
Tömegközlekedéssel
Buszok: 20E, 30, 30A, 230 (valamennyi a Keleti pályaudvartól indul) Villamos: 12 (Rákospalotáról), 14 (Lehel tér)

Üdvözlő ajándék az OFF-ra

Minden évben hagyomány, hogy a belépő karszalagok mellé kis ajándékkal kedveskedünk a kiállításra látogatóknak. Idén is a segítségetekre van szükségünk,
kérjük, készítsetek Ti is könyvjelzőket. Bizonyára már ti is kaptatok az elmúlt évek OFF-jain egy apró ajándékot a belépő mellé, esetleg segédkeztetek is a készítésükben. Nos, idén is szeretnénk folytatni ezt a kedves hagyományt, viszont ehhez szükségünk van rátok! Kérjük, hogy csoportotokkal, vagy egyénileg varrjatok Ti is könyvjelzőket. Csatolunk néhány mintát inspiráció gyanánt, természetesen, ha van jobb ötletetek, azt is szívesen látjuk. A technika roppant egyszerű, a szabadgépi tűzés gyakorlására is tökéletesen alkalmas.
Könyvjelző elkészítés menete
Vágj az alapnak natúr színű vászonból két darab 8 x 21 cm-es téglalapot. Táskamerevítőből 1 db 6,5 x 19,5 cm-eset. Ez egy varrásráhagyással kisebb, mint a vászon, azért, hogy könnyebben ki tudd fordítani. Vasald fel az egyik vászon fonákjára, középre igazítva. Vliesofixre (kétoldalas ragasztófátyol) rajzold fel a minta azon elemeit, amiket applikálni szeretnél. Elnagyoltan vágd ki, vasald a színes anyagok fonákoldalára. Ha kihűlt, vágd körbe a vonalon. Távolítsd el a papírt, és az alapra helyezve vasald fel. Ezután következhet a móka és a firkálás. Sötét cérnával rajzold körül a kontúrokat. Semmi gond, ha nem lesz tökéletes, ennek a technikának ez a bája. Akár egy vonalat többször is megrajzolhatsz. A fotókon látható könyvjelzők rajzait mellékeljük. Ha kész, fordítsd szembe a másik alapanyaggal, és varrd körül, fölül nyílást hagyva a kifordításhoz. Vasald át, majd varrd körbe, bezárva a nyílást, közben dugj bele egy 15 cm körüli szalagot, vagy zsinórt,
amit szintén erősíts bele. A szalag másik végére készíts kis charmot. Ez lehet textilvirág, tulipán, vagy filcből szívecske, stb, gyöngy, golyó, rád van bízva.
Ha elkészültél egy adaggal, kérjük, juttasd el az MFC címére.

MFC Sulyok Levente 1202 Budapest, Vasút sor 12. fszt/1.
Hálásan köszönjük a segítséget!