Balaton község, 2023. június 17.

Idén is vár Bennünket Balaton. Nem a magyar tenger, hanem Levi szülőfaluja Eger szomszédságában. Ha még nem voltál Balatonban, akkor itt az ideje! Képzelj magad elé egy hegyekkel ölelt kis falut, kristálytiszta levegőt, csobogó forrást. Fűszerezd meg kedvességgel, vendégszeretettel. Ez vár Rád, ha az idén velünk tartasz.
Ha már voltál Balatonban, akkor gyere újra és hozd a barátaidat is, akik még nem tapasztalták meg ezt az élményt. Nyugodtan hozhatod a családodat is, amíg Te varrsz, ők a környéken remekül el tudják tölteni az időt kirándulással. Vagy ha nagyon nem bírják az erdőt, akkor meglátogathatják Eger csodáit.
Egy szó mint száz – kalandra fel!
Mi vár Rád? A hatalmas téren mindenkinek jut hely. Találsz padot, vagy leterítheted a plédedet. Lesz néhány alkotóműhely, ahol apróbb-nagyobb darabot lehet varrni vagy alkotni. Ha van ötleted, tarts Te is workshopot! Nagyon komolyan hangzik, ugye? Pedig csak arról van szó, hogy egy asztalhoz leülnek páran, és valaki tanít valami érdekeset. (A felhasznált anyagért esetenként fizetni kell.) De ha nem akarsz új dologba fogni, hozd el azt, amin éppen dolgozol. Akár így, akár úgy a kézi varrókészleted ne felejtsd otthon! Mi más kell még? Hozz el egy-két kedvenc quiltet, terítőt, táskát. A fák között rögtönzött kiállítás kerekedik belőlük. Lehet őket megcsodálni, ötletet meríteni, az alkotót kifaggatni a titkokról. Ezen túl már csak a jókedvedet, a mosolyodat ne hagyd otthon. Ha budapesti vagy környéki vagy, akkor különjáratos busszal is tudsz jönni. Képzeld el azt az utat, ahol egy halom foltvarró ül egy buszon!

TARTS VELÜNK!

Az útvonal: Pilisvörösvár, Óbuda Flórián tér, Árpád híd József Attila színház, Népliget, M3 kivezető, Balaton. Indulás valamikor 6 és 7 között (reggel) , a pontos menetrendet még egyeztetjük. Visszaindulás 16 órakor. Részvételi díj: 9000 Ft, amit a Magyar Foltvarró Céh OTPBanknál vezetett számlájára kérünk átutalni (11703006-20410559). A közleménybe kérjük annak az utasnak a nevét feltüntetni, aki jelentkezett az utazásra. Ha többen jöttök, elég egy jelentkezés a résztvevők számának megadásával.
Ha nem Budapesten vagy környékén élsz, akkor javasoljuk, hogy szervezz telekocsit, esetleg a csoportoddal béreljetek kisbuszt (vagy nagyot). Ha reklámozni szeretnél utazási lehetőséget, akkor küldd el nekünk (hunpatch@foltvarro.hu) és közzétesszük Facebook csoportban, és ha időben érkezik, akkor az e-hírfoltban is.