ŐSZI TÁBOR Orosháza Gyopárosfürdő – 2022. október 21-22-23.

Nagy szeretettel várunk Benneteket a szokásos őszi táborunkba. Helyszíne a varázslatos Alföld Gyöngye Hotel, ahol kényelmes szobák, tágas, világos varróterem, esti fürdőzés, bőséges étel-ital vár Bennünket.

CSILLAGOM, CSILLAGOM

TÁBOR RÉSZVÉTELI DÍJ
Céhtagoknak: 45.800,-Ft
Nem céhtagoknak: 51.800,-Ft

A részvételi díj tartalmazza a svédasztalos reggelit, a svédasztalos meleg vacsorát, a tanfolyamok díját, és a fürdő belépőt.
A hotel étterme igény szerint biztosít 3 fogásos ebédet 2.100,- Ft áron. (Táplálkozási allergiákat, étkezési szokásokat, diétákat figyelembe vesznek.)
Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban.
Családtagokat is szívesen látunk. Hozzátartozók által fizetendő díj: 28.800,- Ft (reggeli, vacsora, fürdő belépő).
A fenti díjakon felül 18 éven felülieknek 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó fizetendő a szálloda recepcióján. Parkolási díj 600 Ft/gépjármű.
Ha nem kérsz szállást, a tanfolyamok díja céhtagoknak: 17.000,- Ft, céhen kívülieknek: 23.000,- Ft

Jelentkezési határidő: 2022. október 3.
A teljes részvételi díjat legkésőbb október 10-ig kérjük rendezni.

Miért pont csillagok az őszi tábor témája? Mert végtelen lehetőségeket rejtenek. Akár a formáról van szó (a barátság csillagtól a tollas csillagig), akár arról, amit felidézünk velük (a nyári csillagos égbolttól a karácsonyfa ragyogásáig.)
Nem tudjuk, Ti hogy vagytok vele, de mi majdnem minden táborból úgy jövünk haza, hogy a táskánk tele van befejezendő dolgokkal. Amiket aztán pakolászunk, néha elővesszük valamelyiket, hogy folytatjuk, de már fogalmunk sincs a következő lépésről. Sokan vannak, akik csupa kész darabot visznek haza, és biztosan vannak olyanok is, akik a tábor hangulatát felidézve egy-két héten belül örömmel fejezik be azt, ami nem készült el. Sokfélék vagyunk, mint a csillagok.
A programot a „Semmi UFO csak csillagok” mottó jegyében állítottuk össze. Reméljük, mindenki megtalálhatja benne a hozzá legjobban passzoló munkát, akár tudásról, akár tempóról van szó. Aki akar, mindennel elkészülhet, aki szívesebben fejez be otthon, az vihet haza több félkész darabot.

Lássuk hát a programtervezetet!

Pénteken délután a csillag blokkok lesznek a fókuszban.

Kezdő, középhaladó és haladó szintű blokkokat fogunk kínálni, 2-3-at mindegyik kategóriából. Az elkészítendő blokk mérete attól függ, hogy mi lesz a „nagy munka”. Táska előlapját díszíti majd a blokk vagy egy asztalterítő keretének eleme lesz. A blokkok varrása során megmutatjuk a papírra varrás technikáját, mert a csillagok hegyes csúcsai tűpontosságot kívánnak.

Péntek este játszunk és beszélgetünk.

A cél az, hogy megismerjük egy kicsit egymást, hogy elmélkedjünk a céhes ügyekről, hogy nevessünk, hogy jól érezzük magunkat.

Szombaton jön a nagy munka.

Az elkészített blokkból, blokkokból lehet hátizsákot vagy táskát varrni (legalább az egyikhez lesz minta) vagy valami két dimenziósat, terítőt, asztali futót, tányér alátétet, párnát, babatakarót.

Szombat este megfáradt tagjainkat a gyopárosi thermál fürdőben kényeztetjük. Aztán folytatjuk az előző esti beszélgetést.

Vasárnap délelőtt már kicsit lazább lesz a program.

Befejezzük a munkákat. Persze a gyorsak vagy az UFO-kedvelők kedvéért készülünk apróságokkal, amik néhány óra alatt elkészíthetők. Ígérjük, viszünk egy igazi UFO-t is ;-)

A képek illusztrációk.

Várunk szeretettel,
A Vezetőség