Közgyűlés

Részletekért kattints a Téged érdeklő címre az alábbi táblázatokban! A dokumentum új ablakban vagy új lapon fog megjelenni (a böngésződ beállításaitól függően)

Szakmai nap

Programok

A rendezvény ideje alatt a Tűvarázslók Foltvarró Baráti Köre, Rácz Margaréta vezetésével tartott workshopot, illetve ízelítőt láthattunk az őszi találkozójuk nagysikerű kiállításából is.

Meghallgattuk Maya Lo Belloval előadását. Tőle a Hírfoltok 2021/1 számában, egy szenzációs cikket olvashattunk “A foltvarrás, mint kulturális örökség” címmel. Ő tartott egy előadást a Budapesti Tanítóképző Főiskolán is, aminek ez volt a folytatása.

Nyitott műhely

A rendezvényen a mezőtúri Tűvarázslók Foltvarró Baráti Kör mutatkozott be egy mini kiállítással. A csoport nagyon fiatal, ugyanis 2021-ben alakult egy kezdő foltvarró tanfolyam, a Patchwork Tanoncok résztvevőiből.
A kiállítás keretében egyéni és csoportos munkákat is láthattunk. A rendezvényen szeretettel várták a résztvevőket nyitott műhelyükbe, ahol Madarászné Marosi Edina és Madarász Jánosné Magdi vezetésével az újrahasznosítás jegyében farmertáskát, neszesszer előlapot, vagy kedves kis virágdíszt és még néhány apróságot készíthettek az érdeklődők. Szükséges felszerelés: úti varrókészlet.

Helyszín