Kedves Céhtársak!

Szeretettel meghívunk Benneteket a Magyar Foltvarró Céh közgyűlésére,
2024. április 27-én 11:30-ra a Ferencvárosi Művelődési Központba
(1096 Budapest, Haller utca 27.)
Amennyiben a Közgyűlés nem határozatképes, a megismételt Közgyűlésre 2024. április 27-én 11:40-kor kerül sor.

MEGHÍVÓ

Programok

A rendezvény ideje alatt a Tűvarázslók Foltvarró Baráti Köre, Rácz Margaréta vezetésével workshopot tart, illetve ízelítőt láthatunk az őszi találkozójuk nagysikerű kiállításából is.

Ezen kívül tervezzünk még egy előadást Maya Lo Bellóval, akivel a 2021. 1. számában egy szenzációs cikket olvashatunk “A foltvarrás, mint kulturális örökség” címmel. Ő tartott egy előadást a Budapesti Tanítóképző Főiskolán is, aminek ez lesz a folytatása.

Nyitott műhely

A rendezvényen a mezőtúri Tűvarázslók Foltvarró Baráti Kör mutatkozik be egy mini kiállítással. A csoport nagyon fiatal, ugyanis 2021-ben alakult egy kezdő foltvarró tanfolyam, a Patchwork Tanoncok résztvevőiből.
A kiállítás keretében egyéni és csoportos munkákat is láthattok. A rendezvényen szeretettel várják a résztvevőket nyitott műhelyükbe, ahol Madarászné Marosi Edina és Madarász Jánosné Magdi vezetésével, az újrahasznosítás jegyében farmer táska, vagy neszesszer előlapot, vagy kedves kis virágdíszt és még néhány apróságot készíthetnek az érdeklődők. Szükséges felszerelés: úti varrókészlet.