OFF – 2021. szeptember 10-12. Pilisvörösvár

A kiállítások 2021. szeptember 11. – szombattól tekinthetőek meg

„KINCS, AMI KÖRÜLVESZ”

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

1. A pályamunka rendelkezzen a foltvarrás alapvető ismérvével, azaz háromrétegű legyen. A textil mellett más anyagok is felhasználhatók, és bármilyen technika alkalmazható.

2. A versenyre csak eredeti tervek nevezhetők. A pályamunka korábban nem szerepelt kiállításon, nyomtatott vagy elektronikus formában sem jelent meg.

3. A pályamunka vízszintesen pontosan 100 cm, függőlegesen legalább 60 cm, legfeljebb 100 cm legyen.

4. A munka hátlapjára felül 20 cm széles anyagból tubust kell varrni, ami mindkét oldalon 2 cm-rel rövidebb a műnél.

5. A munka hátlapján, a bal alsó sarokba varrt textil- vagy papírdarabon az alábbi adatokat kell feltüntetni: név, a mű címe, a készítés éve és az alkotó email címe. Az anonim zsűrizés biztosítása érdekében a Pályázati lap felső részét (A pályamunka adatai) A5 méretben ki kell nyomtatni papírra (esetleg textilre), és ezzel el kell takarni a „A PÁLYÁZÓ ADATAI” részt.

6. A kitöltött Pályázati lapot emailben 2021. augusztus 10-ig kell elküldeni a Magyar Foltvarró Céh hunpatch@foltvarro.hu
e-mail címre.

7. A pályázati díj 3.500 Ft, ami pályázónként értendő, tehát egy személy több munkát is beküldhet. Az összeget a Magyar Foltvarró Céh 11703006-20410559 számú bankszámlájára kell befizetni 2021. augusztus 15-ig. Az átutaláson az alábbi adatokat kell feltüntetni: a pályázó neve, 2021 OFF pályázati díj.

8. A kész quiltet 2021. augusztus 20-ig kell elküldeni Gálné Vida Évának 2085 Pilisvörösvár, Szondi u. 8. A pályamunkák személyes leadásáról később adunk tájékoztatást.

9. Kérjük, hogy az a pályázó, aki szeretné a pályamunkát az eredeti csomagolásban visszakapni, a csomagolás minden elemére (doboz, henger, stb.) írja rá a nevét.

10. A pályázók tudomásul veszik, hogy a Magyar Foltvarró Céhnek jogában áll a munkájuk fényképét nyomtatott és elektronikus reklámként felhasználni. Ezen közlésekben az alkotó neve feltüntetésre kerül.

11. A pályamunkák leszedéséről később tudunk tájékoztatást adni, figyeljétek a honlapot, e-hírfoltokat, a céh FB csoportját.

PÁLYADÍJAK

A LEGJOBB TRADICIONÁLIS MUNKA
Hagyományos elrendezés és/vagy minta. Készülhet egy darabból, összeállhat blokkokból, lehet applikáció, vagy a kettő kombinációja. A tűzés lehet gépi vagy kézi, vagy a kettő kombinációja.
A LEGJOBB KORTÁRS/MODERN QUILT
Olyan munka, amely a foltvarrás hagyományaira (blokkos, egydarabos, applikáció) alapul, de alkotója sajátos megközelítése tükröződik a quiltben. Fel lehet használni nem hagyományos anyagokat, házilag színezett vagy festett anyagokat, felületi díszítést, és szokatlan összeállítási módszert. A quilt eredeti önálló terven alapul, és biztos színérzékről tanúskodik. Készülhet kézzel vagy géppel, vagy a kettő kombinációjával.
A LEGJOBB ART QUILT
Olyan quilt, amelyet az alkotója falra függesztett műalkotásnak szánt, és valamilyen gondolatot, érzést vagy fogalmat közöl textil és öltések felhasználásával. Lehet figuratív vagy absztrakt, de mindenképpen komoly vizuális hatást gyakorol a nézőre.
A LEGJOBB FIGURATÍV QUILT
Olyan quilt, ami valamilyen jelenetet vagy tárgyat/embert realistán ábrázol.
A LEGJOBB KÉZI TŰZÉS, A LEGJOBB GÉPI TŰZÉS
Ha a quilt alkotója a tűzést hosszúkaros géppel dolgozó tűzőnek adta át, a munka csoportos quiltnek számít.
A LEGJOBB CSOPORTOS MUNKA
Legalább két foltvarró által készített munka. Ha a quilt alkotója a tűzést hosszúkaros géppel dolgozó tűzőnek adta át, a munka csoportos quiltnek számít.
A LEGJOBB ELSŐ PÁLYÁZÓ
A díjat olyan céhtag quiltje kaphatja meg, aki még nem pályázott sem Országos Foltvarró Fesztiválon, sem korábban Határtalanul Fesztiválon.
A LEGJOBB MINI QUILT
Tradicionális értelemben a mini quilt 24 inch x 24 inch (60.5 cm x 60.5 cm) vagy annál kisebb. A blokkok nem lehetnek 4 inch-nél (10 cm) nagyobbak. A használt blokkokat arányosan kell csökkenteni azért, hogy a mini arányában egyezzen az eredeti mintával. Amennyiben a mini quilt nem blokkokból épül fel, nem lehet nagyobb, mint 30 x 30 cm.
A LEGJOBB GYEREK KATEGÓRIA
16 év alatti személy által készített alkotás, méretmegkötés nélkül.
FŐDÍJ
Az OFF fődíját a fentiek közül az az alkotás nyeri el, amelyet a zsűri a díjazottak közül a legkiemelkedőbb alkotásnak tart.
A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy nem hirdet minden kategóriában győztest.