2021. EQA fénykép cserebere

Még soha nem vettem részt semmilyen pályázaton, akción.
Az EQA fénykép cserebere akciója az első. Ennek több oka is van. Elsősorban lehetne időhiányra fognom a dolgot, de hát arra van ideje az embernek, amit szeretne csinálna. Sokkal inkább oka ennek, hiányos, és elég gyenge varró tudásom. Úgy gondoltam azonban, hogy talán ezzel a feladattal megbirkózok, és itt nincs igazán minősítés, talán a társam is elfogadja, hogy a munkámba szívem -lelkem adtam, de hát ennyi a tudásom.
Az első feladat a kép kiválasztása volt. Sokat gondolkoztam, mi is legyen. S elsőre az egyik kedvenc festőm képét választottam, egy Van Gogh képet.
Ekkor Ildikó megírta, hogy megkérdezi, hogy lehet-e festmény alapján dolgozni. Eközben én elgondolkoztam, s rájöttem, hogy ez a kép valószínűleg amúgy is nagy falat lenne nekem, így egy épületről, a Bécsben található Hundertwasser házról választottam egy képet, melyet levágtam képszerkesztővel négyzet alakúra, hogy könnyebb legyen az arányokra figyelnem.

Ezután megkaptam a levelet a partnereimről, s nagyon örültem mindkettőjüknek. Mindkét országban jártam már, igaz csak egyszer-egyszer, de nagyon szép emlékek kötnek mindkettőhöz.
Nagyon tetszett a kép, amit Svájcból kaptam. Egy viadukt látható rajta. Írtam Verenának egy bemutatkozó levelet még február elején, amire rögtön válaszolt, majd pár nap múlva válaszoltam neki, de sajnos erre a levélre azóta sem kaptam választ.
Aztán csak nézegettem a képet, hogy mit kezdjek vele. Elhatároztam, hogy én lemásolni szeretném a képet, de a kép aránya nagyon sok fejtörést okozott számomra.
Sajnos nem készítettem, csak egyetlenegy fotót varrás közben.
Számomra a másik nagy kihívás, a tűzés elkészítése. A szabad gépi tűzés nem az erősségem. Magyarul nem tudok szépen tűzni, és ezért nem is szeretek. Ennek ellenére elhatároztam, hogy ez a kép csak akkor lesz olyan amilyennek én elhatároztam, ha letűzöm. Erről készült az egyetlenegy fázisfotó.

Ezután kezdtem hozzá az én képemhez. Ahhoz, hogy tényleg úgy és azt varrjam, amit kigondoltam róla, bizony megnéztem még az épületről néhány képet a neten, hogy ami kevésbé látszik a képen, ott is tudjam, hogy pontosan milyen az épület. Egyszer jártam Bécsben ennél az épületnél, de sajnos minden részletre már nem emlékeztem. Főleg ott néztem meg, ahol a zöld növények eltakarják az épületet, hogy ezek nélkül hogy néz ki az épület. Itt is megizzasztott a szabad gépi tűzés. A növényeket tűzés segítségével próbáltam egy kissé valóságossá tenni, ugyanúgy, ahogy Verena képén is a tűzés, a fenyők, és a viadukt ábrázolásának a része. A saját képemen a ház falát láthatatlan cérnával tűztem meg. A viaduktot, a ház különböző színű részeit, az ablakokat DST technikával varrtam. A fenyőfákat, és más kisebb részeket, díszítéseket a házon vliesofix-szel rögzítettem.

Mindkét kép készítésébe szívem-lelkem adtam. Nekem tetszenek, és remélem mások tetszését is elnyeri majd.

Karcag, 2021.05.14.
Antalócziné Balog Ágnes