MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH

VARRJUNK A SZABADBAN – 2022. június 18. BALATON község

A Magyar Foltvarró Céh mindenkit, céhtagot, nem céhtagot, foltvarrót és (még) nem foltvarrót szeretettel hív és vár, június 18-án, a Heves megyei Balaton községbe, Levente szülőfalujának főterére, hogy együtt töltsünk egy csodás napot és persze, hogy varrjunk a szabadban. Varrós felszerelés nem otthonhagyandó!

10:00-tól lehet érkezni és birtokba venni a területet.

Budapestről különjáratot indítunk kellő jelentkező esetén.

REGISZTRÁLJ TE IS!

Több asztalnál többféle varrnivalóval készülünk nektek.
Az egri Folttündérek farmer újrahasznosítással mutatnak neszeszert, illetve segítségükkel díszíthetsz megúnt farmer ruhadarabot. Ha ez utóbbit kipróbálnád, hozd el a farmer kabátod, nadrágod.
A tiszaújvárosi foltvarró kör tagjaival a katedrál világába utazhatsz, tűpárna és kitűző is készül.
A miskolci lányokkal madárkákat készíthetünk majd.
A Foltköltők is készülnek, velük kis házikókat varrhatunk, amiből kulcstartó is lehet.

A helyszínen ebédjegy vásárolható 1200Ft-ért. A menü Bográcsgulyás lesz. Hogy ki fog főzni, az egyenlőre legyen meglepetés.
Természetesen ha sütit hoznál, nem fogjuk visszautasítani.
A helyszínen büfé fog üzemelni, ahol kávé, üdítő, mindenféle frissítő lesz vásárolható.
Természetesen vásárlási lehetőség is lesz alapanyagok, eszközök terén. Erről még folynak az egyeztetések, azért nem írunk konkrétumot.
Ha van olyan munkád, amit szívesen megmutatnál, „megszellőztetnél”, hozdd el bátran, hogy kidekorálhassuk vele a parkot.

Reméljük sikerült felkelteni az érdeklődéseteket, mert szeretnénk Téged is vendégül látni!
Gyertek, gyertek, gyertek!!!
MFC Vezetősége

MÁRKÓFOLT Varrókör Egyesület

2022. június 18. 9:00 órától

OROSHÁZA Foltvarró Egyesület

2022. június 11.  9:00-12:00

Kiskőrösi Szellőrózsa Foltvarró Kör

2022. június 18.  10:00 órától

OFF 2022.

Amit kínálunk:

Kiállítások és vásártér 2022. szeptember 9. péntek 12 órától látogathatóak.
Tanfolyamok, workshopok
Gyermek kézműves foglalkozás szombaton a Családika Játszóházban a Vásártér mellett és a Márkói Német Nemzetiségi Óvoda óvodapedagógusaival. A kézműves foglalkozások INGYENESEK!
Gyermekfelügyeletet előzetes regisztrációhoz kötötten a Családika Játszóházban biztosítanak 500,- Ft/óra összegben. Gyermekfelügyelet esetén hívható szám: 06 20 259 2073

KIÁLLÍTÁSOK

 • Pályamunkák

 • Magyarország tájai – Magyarország tájai kiállításra várjuk a quilteket 2022. augusztus 20-ig Migray Emődné címére, 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 6.
  Írják rá a készítő nevét, elérhetőségét.

 • Veszprém régiós kiállítás
  – Foltvirágok Veszprém
  – Aranykezek Foltvarrók Kislőd
  – Folttolók Veszprém
  – Gyűszűkék Zirc
  – Nyirád Nyírbálók Foltvarró Szakkör
  – Márkófolt Varrókör Márkó
  – Tapolca
  – Révfülöp
  – Badacsonytomaj

 • STUDIO MI

 • Tüzikék – 25 éves jubileumi kiállítás

 • H. Mátyás Márta

 • Fritz Mónika

 • Csuti Ilona

 • Molnár Jánosné

 • Bán Mihályné

 • Külföldi

MEGNYITÓ
Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület és Márkói Kamara Tehátrum műsora

KÖZGYŰLÉS

BELÉPŐ
Céhtagoknak és 18 éven alattiaknak ingyenes.
Belépőjegy: 2.000,- Ft, mely három napra szól.
Veszprémi és márkói lakcímkártyával rendelkezőknek 1000,- Ft.

PÁLYÁZAT

Jelképünk: Gizella királyné
A kitöltött Pályázati lapot emailben 2022. július 15. elküldeni palyazat@markofolt.hu e-mail címre. Pályázati díj összege: 4.000,- Ft.
A pályázati díjat a jelentkezési határidő végéig (2022. július 15.) a Márkófolt Varrókör Egyesület OTP Banknál vezetett 11748007-20194695 számlájára kell átutalással megfizetni.
A közlemény rovatba a pályázó nevét kérjük feltüntetni.
A pályamunkák beküldési határideje 2022. július 31. A kész pályamunkákat Migray Emődné részére 8441 Márkó, Padányi Bíró Márton tér 6. címre kérjük megküldeni.

TANFOLYAMOK

A tanfolyamon való résztvevők száma korlátozott ezért kérjük, hogy a részvételi szándék esetén a jelentkezési lapot aláírva, a részvételi díj befizetésével egyidejűleg küldjétek meg a tanfolyamok@markofolt.hu e-mail címre vagy töltsétek ki az ŰRLAPOT.
ŰRLAP: https://forms.gle/BbDjeE5jAiWFL59b7
Márkófolt Varrókör Egyesület számlaszáma: OTP 11748007-20194695

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.

WORKSHOPOK

Regisztrációhoz kötött workshopok, regisztrálni az űrlapon lehet vagy a tanfolyami jelentkezési lappal
ESKA – SIZZYS bemutató – péntek
Foltvirágok kézművessarok – újrahasznosított ékszerek anyagcsomaggal mindhárom nap1.000,- Ft/alkalom

SZOMBAT ESTE

Kirándulás Márkóra igény esetén külön busszal
„Zsigabőgős fia és az ördögök” című előadás megtekintése
Márkó nevezetességei
Vacsora a Márkói Csárdában
Jelentkezési határidő külön busz igénylése esetén 2022. június 30.markoprogram@markofolt.hu címen.
Aki szeretne külön busszal jönni, mindenképp jelezze június 30-ig!!!
Akik maguk jönnek kocsival 2022. július 31. napjáig jelentkezzenek a menüigény megjelölésével.
Mind a Kulturális Központ, mind a Csárda befogadó képessége korlátozott (a buszról nem is beszélve), így kérlek minél előbb jelentkezzetek.
Az e-mailban csoportok esetén írjátok meg hány fővel vennétek részt a programon, igénylitek-e a külön buszt. A), B) vagy C) menüt kértek. Az ajánlattól eltérő igényeiteket is jelezhetitek.
Egy menü ára: 3.100,- Ft/fő
A Márkói Csárda ételkínálata
• A) Puszta Csirkemell, friss salátával és fokhagymás tejföllel, Somlói galuska
• B) Souvide tarja, karika burgonyával és mustár mártással, Somlói galuska
• C) Csőben sült brokkoli, párolt rizs, Gesztenyepüré
• Italkínálat: Ásványvíz vagy üdítőital vagy pohár soproni vagy 2 dl bor /fő

Várunk szeretettel, Márkó és Veszprém

SUGOVICA FOLTKÖR VARRÓS NAP – BAJA – 2022. május 28.

HELYSZÍN: MNÁMK – GIMNÁZIUM AULÁJA, 6500 – Baja, Duna utca 33., bejárat a Kölcsey utca felől (egyirányú utca a lakótelepi részen!) – parkolási lehetőség az udvarban – térkép a mellékletben
REGISZTRÁCIÓ: előzetes regisztráció szükséges 2022. május 13-áig Andrási Ritánál (tel:30/307-4765, vagy e-mailen: andrasirita5@gmail.com, vagy messengeren: Andrási Rita) – név, telefonszám, e-mailcím, helység, varrós csoport (ha van) megadása szükséges
REGISZTRÁCIÓS DÍJ FOLTVARRÓKNAK: 2 200,- Ft, mely tartalmazza a regisztrációs csomagot és az ebédet is, valamint a kávé-, tea- és vízfogyasztást és a sós-édes büfét is.
EBÉD: kérem jelezni előre, ha valaki vegetáriánus menüt szeretne!
MENÜK: I. barbecue szelet petrezselymes burgonyával és salátával
II. vegetáriánus menü: rántott sajt rizzsel, tartárral, salátával
TÁMOGATÓI JEGY: 500,- Ft, gyerekeknek, és bajai lakosoknak, akik megnézik a kiállításunkat, de ebédet nem kérnek, vagy csak a kézi varrós workshopokat veszik igénybe.
TOMBOLA: tombolajegyet érkezéskor lehet vásárolni, amíg a készlet tart! (több, mint 250 db tombolánk lesz)
MŰHELYEK:
VARRÓGÉPES TÉMÁK – aki varrni szeretne, hozza magával az alábbiakat: varrógép és kellékei, 1 db hosszabbító, szükség esetén kislámpa, valamint vágólap, körkés, vonalzó, másolópapír. A témákat a helyszínen lehet kiválasztani. Néhány oktató csomagokkal, leírásokkal is készül, a helyszínen ezek megvásárolhatóak.
KÉZI-NYITOTT MŰHELY TÉMÁK: bárki becsatlakozhat, az adott témáknál az oktató díjszabása szerint kell fizetni (szitanyomás, hímzés keretbe stb.) – kézi varrós felszerelést érdemes hozni
VÁSÁRLÁSI LEHETŐSÉG:
LEVENDULA TEXTIL- ÉS MÉTERÁRU, SZEKSZÁRD – Vidák Margit, TÓTÁGAS KREATÍV BOLT, KAPOSVÁR – Hikádiné Marianna
FAIRY QUILT sablonok és egyéb kellékek – Vargáné Orbán Era
További infók a regisztrációhoz térképpel

Tűzés, tűzés…sorozatunk folytatódik

A következő lépés

A varrógépünket beállítottuk, a cérnát befűztük. Első lépésként ajánlatos kipróbálni a varrógépet és amennyiben szükséges korrigáljuk az esetleges hibákat. Tudom, utálatos dolognak tűnik, azonban sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Elsősorban attól, hogy a csúnya varráskép miatt kelljen bontanunk. Más miatt úgyis bontunk éppen eleget. Higgyétek el én sem vagyok hibátlan és időnként bontok és bontok.

Akkor jöhet a minta, amivel szándékunkban áll szebbé és tartósabbá tenni foltjainkat. Na, de milyen legyen a minta??? A kérdés jogos. Szerintem most azt érzitek, hogy eddig eljutni sima és rutinszerű ügy volt. Inkább varrnál még két takarót, csak ezt ne kelljen kitalálni. Viszont tűzés nélkül csak egy fedlapod lesz és egyre csak szaporodnak az UFÓK a szekrényed alján. Profi foltvarrók mondják: a takaró tűzésének mintáját már akkor tudnod kell, mielőtt még elkezdenéd megvarrni az előlapot. Ó, ha ez tényleg így működne! Valljuk be őszintén, mi ezt pont fordítva csináljuk. Megtetszik egy minta, ezt megvarrjuk, aztán ott ülünk fölötte napokig és nem tudjuk milyen legyen rajta a tűzés. Legjobb esetben találunk egy fényképet, amin megfelelően látszik maga a tűzés, nekünk tetszik és talán jó lehet az adott munkára. Itt azonban meg kell említenem egy igazán fontos dolgot. A tűzéssel sok-sok apró hibát, hiányosságot el tudunk „tüntetni”,és optimális esetben megkoronázzuk a paplanunkat, ugyanakkor egy nem megfelelően megválasztott mintával az egészet tönkre is tehetjük.

Milyen a jól megválasztott minta? Ha nagyon röviden akarok válaszolni, akkor azt mondom, hogy tökéletes összhangban van az előlappal. Szinte észrevehetetlen, csak akkor látszik, ha arra fókuszálunk, ekkor viszont igazán szép és látványos. Szóval ilyen egyszerű ez.
Fordítsuk komolyra a szót. Nyilvánvalóan a tűzés mintája elsősorban attól függ, hogy milyen stílusban készült az előlapunk: hagyományos, blokkos vagy modern. Ha ezt jól eldöntöttük akkor máris „leszűkítettük” a kört egy kisebb körre. Hagyományos tűzési minták közzé sorolhatjuk az inda jellegű, kacskaringós- és a tollszáras minták számtalan változatát, a modern minták közzé pedig az egyszerű letisztult vonalak tartoznak. Azonban, hogy ne legyen ez sem olyan egyszerű láthatunk számtalan olyan modern munkát, ahol ez az elv is megdől. Abszolút modern paplanokat, faliképeket tűznek meg improvatív tűzéssel, amiben mindenféle tollszár-, virág-, és kavicsolás megtalálható. Ennek ellenére mégis egy egység keletkezik és zseniálisan gyönyörű darabok születnek.

Végre megvan a stílus akkor ezek között a minták között kell válogatnunk. Egyszerűbb dolgunk akkor van, ha folyamatos mintát választunk, mert akkor az egész takarónkra csak ezt az egy mintát kell rátennünk. (pl . kukacolás) Itt nagyon fontos figyelni a minta megfelelő sűrűségére. Sokszor hallom azt a mondatot tőletek, hogy ne legyen sűrű a minta. Ilyenkor szoktam elmondani, hogy mindenképpen egyfajta sűrűséget el kell érni, mert akkor szó szerint semmi értelme az egész folyamatnak. Igazán laza és puha takarót kézi tűzéssel lehet elérni. A kézi tűzésnek lesz olyan textúrája és lágysága amilyen egy pihe-puha könnyű takaró. Ami a sűrűséget illeti itt említeném meg, hogy az a terület amit nagyon sűrűn megtűzünk sima, lapos felület lesz. Ha a sűrűn megtűzött darab mellett egy területet kihagyunk, és azt csak körvonalasan rögzítjük, akkor az a rész ki fog emelkedni , és 3 dimenzióssá válik.

Szerintem pont most vesztünk el a tűzésben rejlő végtelen lehetőségek tárházában. Természetesen mindent szeretnénk egyszerre. Ilyet is, meg olyat is, hagyományosat és modernet, indásat, meg nem indásat, vonalasat, köröket és még „tudomisénmit”. Ilyenkor szépen veszünk egy nagy levegőt és lenyugszunk. Hideg, józan fejjel végiggondoljuk az egészet. Csak akkor kezdjünk neki, amikor biztosak vagyunk abban, hogy tökéletesen megfelelő mintát választottunk. Lelki szemeink előtt látjuk a kész munkát.

 

Így jön az érzés és már tudjuk: „ A tűzés foltjaid koronája.” Tótné Teri

EQA pályázat – 2022.

EUROPEAN QUILT ASSOCIATION
Selfie challenge, „Hol vagyok?”

2021. decemberi Hírfoltokban megjelent EQA pályázati felhívás nem marad el, de módosításra került.
Birminghamban nem lesz kiállítva, csak virtuális kiállítás formájában lesz megtekinthető az erre a célra létrehozott FB -oldalon.
Beküldési határidő: 2022. június 15.
Az elkészült 40×40 cm műről jó minőségi fotót, kérjük a jelentkezési lappal együtt megküldeni ildiko.polyak@gmail.com email címre
Biztatlak benneteket, vegyünk részt minél többen a pályázaton! Még van idő elkészíteni !!

Dr. Kalydy Antónia

Medallion projekt

Amint azt bizonyára már sokan tudjátok, Céhen belül is elindítottuk a Medallion projektet. 18-an jöttünk össze, három csoportban folyik a lázas munka. A központi blokkok már elkészültek és átvándoroltak következő gazdájukhoz, aki alkot rá egy újabb keretet. A feladat izgalmas, alkotással teli, ellenben kicsit sem egyszerű. Jól megmozgatja a fantáziát, pontosságra, határidő betartásra tanít, amellett fejleszti a kreativitást mind színek, mind pedig formák, minták terén. Fogadjátok szeretettel a teljesség igénye nélkül az eddig elkészült munkákat:

Ezeket pedig Ti írtátok a projektről:

 • „Nagyon jó, hogy kitaláltátok, új gondolatok a „rongy ” körül, újat kitalálni, tervezésre ösztönöz. Mivel csak a méret adott a többi a Mi dolgunk. Örömmel álltam be a csoportba hisz magányos farkas vagyok, új ismerősök, új kapcsolatok . Köszönöm Levente.”

 • „Érdekes kihívás ez a körvarrás, mások munkáját folytatni számomra azt jelenti, kilépni a saját komfortzónából. A színek és a minták harmonizálása és a megadott méret szigorú betartása, nem is gondolná az ember, hogy milyen izgalmas feladat.”

 • „A kíváncsiság, a kihívás, az együtt alkotás és a merészség motivált a csatlakozáshoz. Most, hogy már a második kört megvarrtam, bátran mondhatom, nem egyszerű más munkáját folytatni. Milyen mintát válasszak, van-e a készletemben hozzá illő anyag, nem utolsó sorban a méret pontos betartása, mind-mind egy kihívás. Kíváncsian várom a következő blokkokat és majd a végeredmény! Köszönöm Levente, hogy kitaláltad, lehetővé tetted számunkra ezt az izgalmas együtt varrást!”

 • „A játékra azért jelentkeztem, mert én egy „halogató művész” vagyok. Kell éreznem a határidő szorítását ahhoz, hogy beinduljon a kreativitásom. Ebben a játékban nem szeretnék mindent az utolsó pillanatra hagyni. Ez a játék kell a fejlődésemhez! A második körnél már az anyagokat kiválasztottam, most a kezdő blokkhoz passzoló mintát keresem.”

 • „Sokat agyaltam milyen legyen az első blokkom, hogyan lesz talán egyszerűbb az anyag színéhez való igazodás a következő foltvarrónak. Emiatt lett, hogy a fehérek nem egyforma fehérek, aprómintásak, kicsit más árnyalatúak, és így voltam a színes elemekkel is, hogy legyen benne világosabb, sötétebb. A méret miatt persze újra kellett varrnom. Az első blokk elkészítésén is sokat agyaltam, és látom, hogy még nagyobb kihívás lesz a többiek munkájához való csatlakozás. Jó játék, izgalmas!”

 • „Sziasztok! Izgalmas dolognak tartottam olyan emberekkel együtt alkotni, akikkel ezt eddig max csak elméletben tettem. Szerettem volna egy csoporthoz tartozni és úgy megélni a közös alkotás örömét, hogy teljes mértékben magamat, az ízlésemet adhatom át. Mind a kép választás, mind a színek a jelenlegi állapotomat tükrözi, itt a tavasz, vágyom az egyensúlyra, közben pedig még mindig keresem, hol is a helyem a világban. Fogadjátok tőlem szeretettel.”

 • „Nagyon megörültem a felhívásnak, tetszik, hogy egy csapatban varrhatok, hogy szabadon” hozhatom a formámat”, izgalmas feladat! Minden percét élvezem, mind a tervezgetésnek, mind a varrásnak, de leginkább a csoport béli beszélgetéseknek! Látom a gyönyörű munkákat, de megtapasztalatom, hogy mások is mennyi dilemmával küzdenek! Tetszik a csapat pozitív inspiráló hangulata! Fogadjátok szeretettel az én munkámat!”

 • „Úgy gondolom, hogy néha ki kell lépni a megszokott szín- és formavilágból. A projektben való részvétel erre nagyon jó lesz…”

 • „Én nagyon boldogan fogadtam ezt a kezdeményezést, mert nagyon szívesen találkozok foltvarrókkal. Mind-mind olyan lelkes, olyan meleg érzelmi tulajdonságokkal rendelkező emberek, akikkel jó ebben a rohanó világban időt tölteni. Én nagyon boldog és szabad vagyok, ha varrhatok. Nem szeretnék túl sokat írni, habár a foltvarró dolgokban a lelkesedésem határtalan. Nem utolsó sorban jegyzem meg azt, hogy még csak a kezdetén vagyunk, de én már sokat tanultam, kíváncsian várom a folytatást. Jó ötlet volt Levente. Köszönöm”

Sulyok Levente

GYEREKNAP – Asztali mobiltartó

Nyakunkon a nyár, a nyári szünet, de legfőképp a gyereknap. Mit is készítsünk a gyereknek, unokának? Mi sem lehetne praktikusabb, mint egy asztali mobil, vagy tablet tartó… Film nézéshez, videótelefonozáshoz tökéletes segítség. Készítsd el te is (akár saját részre). Hidd el, nem fogod megbánni.

Szabás:

Szükségünk lesz a következőkre:
-3db 5 inches négyzetre (eleje, háta, alja)
-2db háromszög (oldalak). Ezt így szerkeszd ki: Az alap 5”. A felezőre állíts merőlegest, ami az alaptól 4,75” magas. Az alap két végpontját kösd össze ezzel a ponttal.
-2db 4” négyzet (az előre nyúló telefontartó nyelv)
-tömőanyag
-1db 8,5×2,5cm karton lap

Elkészítés:

Amint látod a képen, az eleje négyzetet díszítheted, akár kedvenc blokkodat is megvarrhatod hozzá.
A nyelv két anyagát színnel szembe fektetve, három oldalán körbevarrjuk, kifordítjuk. Kb 2”-re a szélétől levarrunk belőle egy téglalapot, a közepén nyitva hagyjuk, majd kitömjük és a nyílást is bevarrjuk.

Ezután csúsztassuk bele a kartont szorosan a varrásig, majd a kartont is zárjuk bele egy varrással, ami közvetlen a karton mellett fut.

Fogjuk a nyelv szabadon maradt oldalát az eleje és alja részek közé és varrjuk. Az eleje és háta részeket is varrjuk össze. Végül a háta és alja rész következik. Itt viszont egy jó nagy kifordító nyílást hagyjunk.

Az így keletkezett gyűrűbe varrjuk be a két oldalsó háromszöget. Ügyeljünk arra, hogy a háromszög 5”-es talpa az alja részhez kerüljön.

Forgassuk színére, majd tömjük ki a párnát. Ne tömd nagyon keményre, mert elveszti a formáját. Legideálisabb a morzsolt tömőanyag.
Végezetül kézzel varrjuk be a kifordító nyílást.

Jó munkát hozzá, és szép nyarat minden gyerkőcnek!
Sulyok Levente

A Magyar Foltvarró CÉH Közgyűlése

A Magyar Foltvarró Céh 2022. május 14-én tartandó közgyűlésén 104 fő vett részt, 6 támogató a jelenlévők örömére emelte a nap fénypontját. Kiállítással és workshoppal készültek a veszprémi és márkói foltvarrók. A nap végén beleshettünk a Foltköltők Társaság medalion projektjének alakulásába is. Kellemes hangulatban, varrogatással, beszélgetéssel töltöttük a szombati napot. Közgyűlési szavazást követően új elnöke és titkára lett a céhnek.
Többet nem is árulunk el, hisz a Hírfoltok újság júniusi számában részletesen olvashattok a Közgyűlésről.

 

Nagyon köszönjük a leköszönő Dr. Kalydy Antónia elnöknek,  és Krauszné Bartók Erika titkárnak azt a sok energiát és munkát amit a CÉH működésébe fektettek bele az elmúlt két évben. Jó volt együtt dolgozni.

Céhmesterség: A régi-új vezetőség törekvése, hogy felfrissülve folytatódjon a céhmesterség hagyománya. Ennek érdekében Váradi Gyöngyi, Polyák Ildikó és Király Mónika áttekintette az érvényben lévő szabályozást és a vezetőséggel egyetértve annak módosítására tett javaslatot. A céhmesteri szabályozás módosítására tett javaslatuk a 2022. márciusi Hírfoltokban jelent meg, de a következő linken is elérhető: https://foltvarro.hu/tagsag/cehmesterseg/.
A szabályozás módosítására tett javaslatot a május 14-én megtartott közgyűlés elfogadta.
A céhmesteri címre pályázók 2022. június 30-ig jelentkezzenek a pályázati dokumentáció benyújtásával! A pályázati adatlap, valamint a benyújtással kapcsolatos részletek is megtalálhatók a fenti linken.
A céhmesterséggel kapcsolatos levelezés email címe: cehmester@foltvarro.hu. Erre a címre küldhetitek a pályázati dokumentációt (adatlap + fotók), de a felmerülő kérdéseitekre is kaphattok választ. Akik postai úton küldik be a pályázati dokumentációt, azok azt Gálné Vida Éva (cím: 2085 Pilisvörösvár, Szondi u. 8.), tagnyilvántartással foglalkozó elnökségi tag részére küldjék.
Várjuk a pályázatokat!

MFC Vezetősége és a Felügyelőbizottsági tagok

Varrógépcentrum ajánlata

Aurifil Tana pamut patchwork cérna No.50, 1300 m

Az 50-es vastagságú Aurifil cérna egy rengeteg mindenre használható, és rendkívül népszerű pamutcérna. A jellegzetes narancssárga spulnikra csévélt cérna 77 különböző színben kapható.
Az 50-es vastagságú, erős és vékony szállal készült öltéssorok kivételesen szépek és laposak lesznek.
Használat:
Applikálás, angol papírtechnika, kézi tűzés, csipkevarrás és -verés, gépi applikálás (egyenes, cikk-cakk, rejtett vagy pelenkaöltéssel), gépi hímzés, gépi tűzés, háttértűzés, steppelés, stoppolás.
További részleteket ide kattintva találsz!

JUKI Magyarország ajánlata

Varrjon úgy, akár egy profi!

A JUKI MO-735 típussal egy lépésben varrhat, vághatja le az anyagfölösleget, és dolgozhatja el a széleket, hogy minden munkája tökéletes befejezést kapjon.
Könnyedén átalakíthatja fedőzővé, így még professzionálisabbá teheti varrásait.
A színkódos szálbefűzőnek köszönhetően, könnyedén és gyorsan befűzheti a varrógépet.
Számos kiváló technikai megoldással lett felszerelve mint a talpnyomás állítás, beépített automata hengerelt szegély, kikapcsolható felsőkés, differenciált anyagtovábbítás és még sok más.
További részletekért látogasson el weboldalunkra:
https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/overlock-varrogepek/mo-735/

A Magyar Foltvarró CÉH tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk minden teljes áras JUKI háztartási varrógépünkre!

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Kedves Foltvarró társak!

Weboldalunkon kedvetekre nézelődhettek több mint 700 anyagunk között, amit a CÉH tagoknak adott 15% kedvezménnyel vásárolhattok meg Üllői úti üzletünkben.
A kedvezmény akciós termékekre nem érvényes, és más kedvezménnyel sem vonható össze!
Személyes vásárlásnál csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni a pénztárban.

Üllői úti boltunk 2022.június 1-től június 7-ig leltár miatt zárva!

Fel szeretnénk hívni a figyelmeteket arra, hogy ha azonnal szükségetek lenne az anyagokra, még június 1. előtt gyertek el boltunkba, mert utána június 7-ig LELTÁRozni fogunk, és ez idő alatt nem lesz patchwork anyag és a flíz értékesítés.
Természetesen június 8-tól ismét minden öltögetőt szeretettel várunk.

Varrásra, öltögetésre fel!

muveszellato.com/patchwork

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

Dobd fel az egyszerű tatyókat! Lonetta vászon + textilbőr.
A kevesebb néha több…

BUTIKA ajánlata

A Butika webáruházban mindent megtalálsz amire az alkotáshoz szükséged lehet!

Foltvarráshoz amerikai designer anyagokat, minőségi flízeket, Prym-Olfa-Omnigrid eszközöket.
Nagyon sokan vagyunk úgy, hogy több hobbit is művelünk nagy szeretettel.
Kötögetsz, horgolsz, hajócsipkét készítesz, hímzel, táskákat készítesz, babákat varrsz, amigurumi figurákat készítesz, nemezelsz vagy ruhákat varrsz?
Bármi más is legyen még a hobbid, a foltvarrás mellett, mi szeretnénk a segítségedre lenni a legjobb eszközökkel és alapanyagokkal.
Szeretnénk felhívni a figyelmedet csodaszép olasz fonalainkra, köztük kiemelve a My Earth 100% pamut fonalat, fele újrahasznosított fele pedig öko pamut, teljesen öko csomagolással a fenntarthatóság jegyében.
Tegyél velünk egy próbát!
Ugye te sem szeretnél lemaradni az újdonságokról és az időszakos akcióinkról? Ezért ne feledd el kedvelni facebook oldalunkat.
Ha egy igazi sokszínű társaság tagja szeretnél lenni, csatlakozz alkotó kuckónkhoz.
Ha nálunk vásárolsz a rendelés véglegesítésekor ne feledd érvényesíteni a 10%-os kedvezmény kupont, ami minden Céh tagot megillet. Az „MFC2022C” kuponkód többször is, felhasználható az év folyamán és érvényes minden nem akciós termékre. Vásárlás véglegesítésekor kell a megfelelő mezőbe begépelned és te már azonnal a módosított összeget látod a kosaradban.