OFF hírek

JUKI VARRÓVERSENY

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén ismét találkozhatunk a JUKI Magyarországgal az OFF-on. Mint a korábbi Országos Foltvarró Fesztiválokon most is szuper varrógépeket láthattok, amelyeket ki is próbálhattok a helyszínen.  Idén is megtekinthető sokak nagy kedvence a JUKI TL2200QVP névre hallgató hosszúkaros quilting varrógép. Kis hazánkban most először bemutatják a JUKI 2 új csúcs szuper háztartási varrógépét a JUKI DX7 és NX7 típusokat.
Sok meglepetéssel, ajándékokkal készülnek, és egy varróversennyel, amelynek fődíja a foltvarró csoportotok számára egy JUKI háztartási varrógép lesz.
A JUKI Magyarország már nagyon készül!

VARRÓVERSENY FOLTVARRÓ CSOPORTOK SZÁMÁRA JUKI MAGYARORSZÁG JÓVOLTÁBÓL

IDŐPONT: 2021. szeptember 11. –  szombat 13:00 óra.
Helyszín: Művészetek Háza színházterem – JUKI színpad
A varróversenyen az ország 10 csoportja vehet részt, 1-1 fő delegálásával, összesen 10 fő. A jelentkezéseket folyamatosan várjuk. Jelentkezési lap elküldése: darabont.csilla@foltvarro.hu. A részvétel ingyenes.

FELADAT: TŰZÉS – fénykép alapján a Juki által biztosított gépeken, melyet a versenyzők a helyszínen kapnak meg.

A versenymunkákat a Művészetek Háza színpadon kiállított TL-2200QVP vagy a TL-2010Q varrógépeken választhatóan lehet majd elkészíteni. Egy munkára kb. 10 perc jut.

A varróverseny munkafolyamatát a JUKI kivetíti. Az elkészített alkotások a Művészetek Háza színpadán kiállításra kerülnek, melyeket az MFC által delegált szakmai zsűri értékeli , 3 nyertest szavaz meg.
Gyakorlàsra fel!

DÍJAK

I. helyezett FŐDÍJ – JUKI háztartási varrógép.
II. – III. helyezett nyertese ajándékcsomagot kap.
És, hogy senki ne távozzon üres kézzel, a verseny minden résztvevője kap egy kis csomagot.
Tartsatok velünk!

Minden információ a weboldalon az OFF menü alatt.

OFF ÉTKEZÉS/SZOMBAT ESTI VACSORA

OFF MENÜ

Már nagyon várjuk szeptembert, hogy végre találkozhassunk, egyben igyekszünk minél kellemesebbé tenni az itt tartózkodásotokat. Arra gondoltunk, hogy talán jól esne ha segítségetekre lennénk az étkezés megszervezésében. Sokan fogtok érkezni az ország távoli pontjairól, és nem mellékes szempont, hogy meleg ebédhez jussatok. Ne kelljen a messziről cipelt szendviccsel beérni egész napra.
Az OFF rendezvényei kb.200m körön belül lévő intézményekben lesznek, köztük a gimnázium épülete, aminek egyik szárnyában működő zeneiskola koncert terme ad helyet a vásártérnek. Még mindig a gimnáziumnál vagyunk, annak is a főbejáratánál lévő főzőkonyha vállalkozott arra, hogy elkészíti az ebédünket szombat-vasárnap. Fogyasztás és fizetés ott az ebédlőben. Kértünk húsos, illetve vegetáriánus menüt.

OFF SZOMBAT ESTI VACSORA

Megfáradva az egész napos programoktól, mert tanfolyamoztunk, mert nyertünk, mert vásároltunk, mert találkoztunk számtalan régen látott varrós társunkkal, lazítsunk kicsit közösen a vasárnapi program előtt. Nyugodt körülmények között ehetünk-ihatunk és végre beszélgethetünk is!
Jöhetnek a kirándulni küldött gyerekek,férjek is. Van lehetőség húsmentes étel igénylésére és ígérem,hogy garantáltan jól főznek.

Minden információ a weboldalon az OFF menü alatt.

OFF – ollótartó készítés

A szeptemberben megrendezésre kerülő OFF-on résztvevők számára apró ajándéktárggyal szeretnénk kedveskedni. Hogy az mi is legyen, ötletbörzét hirdettünk meg a tagok körében. Ennek eredménye pedig egy mutatós nyakba akasztható kisolló tartó lett. Megvalósításához első körben a csoportvezetők támogatását kértük, de szerencsére egyéni felajánlások is érkeztek. A visszajelzések alapján örömmel látjuk, hogy már országszerte készülnek a szebbnél szebb nyakbavalók. Bárki kedvet érez ahhoz, hogy munkájával hozzájáruljon a felhívásunkhoz, örömmel vesszük azt! Ránk porosodni biztos nem fognak, mert a megajándékozandók sora végtelen. Beérkezési határidő: 2021. július 31.

A Vezetőség

OFF – Tombola felhívás

Az OFF keretében szeretnénk veletek az OFF tombolán részt venni, együtt örömködni. A támogatóink számos felajánlást tettek erre, így azt gondoltuk, hogy mindenképpen meg szeretnénk szervezni ezt is. Azért, hogy ez ne csak egy 5 perces együtlét legyen, arra kérünk benneteket, hogy aki erőt, kedvet érez magában és szeretné, hogy más is örüljön az általa készített alkotásnak, készítsen és küldjön!
Amikor megérkezel az OFF-ra a belépéskor tudsz venni tombolajegyet, majd 2021. szeptember 11-én, szombaton a Művészetek Háza Színház termében kerül megrendezésre a tombola sorsolása.

Várjuk jelentkezéseteket! Tartsatok velünk az OFF-on.

Céhmesteri cím

Kedves céhtagok!

Változatlanul szeretnénk új céh mestereket köszönteni közöttünk! Azokhoz szólnék, akik az elmúlt években hazai és nemzetközi pályázatokon részt vettek és díjazottak voltak.
Tudjátok 5 pont szükséges !!!! / honlapunkon az alapszabályban olvashattok róla bővebben.
Szeptemberben, az OFF -on lehetőséget biztosítunk a díjak igazolására, összesítésére, pontok szerzésére. Pályázzatok!!!!
Készítsetek és mutassátok be a céhmesteri új ” mester munkátokat”, elbírálás után ez is pontszerzési lehetőség.
Kérlek jelezzétek ezen szándékotokat, email: hunpatch@foltvarro.hu

Varrtunk a szabadban – Orosházi Foltvarró Egyesület

Az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjai az idén végre újra megszervezték a Varrjunk a szabadban! programot. A pandémia sok foltos eseményt elvett az életünkből. Ezért lelkesen kezdtük el szervezni az enyhítések hallatán a rendezvényt a Petőfi Művelődési Központtal közösen.
Plakát készült, kimentek a meghívók a környékbeli foltosokhoz, összeállítottuk a programot, felkészültünk!
2021. július 3.-án sok kedves foltos barátunk érkezett mosolyogva, örömmel, hogy végre találkozhatunk. Hamar megteltek az asztalok kézimunkával, finomságokkal, vidám hölgyekkel körülülve.
A délelőtt folyamán készültek installációk az OFF-ra, tanultunk tűpárnakészítést, nyakláncfonást, cseréltünk mintákat, megcsodálhattuk a pandémia alatt készült táskákat, egyéb alkotásokat.
A legfontosabb azonban a személyes találkozás volt a rég nem látott barátokkal.
Gyorsan elrepült a délelőtt! Az időjárás is kegyes volt hozzánk, se nem túl meleg, se nem túl hideg. A járókelők is megálltak, nézelődtek, érdeklődtek.
Bízunk benne, hogy több ilyen találkozóban lesz még részünk.  Néhány fotó az eseményről!
Egyesületünk tagjai lelkesen készítették az installációkat, mindenki a neki tetsző színvilágban, technikával. Készül néhány tombola tárgy is az országos találkozóra, az ollótartók pedig már a szervezőknél vannak.
Végváriné Rehák Gizella
Orosházi Foltvarró Egyesület

EQA fénykép cserebere-2021

Kedves Foltvarrók!
a 2021-es Fènykèp cserebere projekt kapcsàn a Cèh szeretné bemutatni saját internetes csatornàin az elkészült munkàkon túl, mindazt az utat ahogy a fènykèpetek felèből, illetve tàrsatok fènykèpènek felèből elkèszültek a quiltek. Kèrlek osszàtok meg velünk ès a cèh tagjaival a fènykèp történtèt, a Quilt kèszítèsènek menetèt fàzisfotókkal illusztràlva, de akár videó is készülhet. A leírásokat word formátumban vàrjuk, a jó minőségű fènykèpeket kèrlek külön is csatoljàtok.

Hatàridő: 2021.07.31.

Köszönjük a segítséget!
Ha kèrdèsetek van a fentebb írtakkal kapcsolatban írjatok a hunpatch@foltvarro.hu címre!
MFC Vezetőség

Varrógépcentrum ajánlata

bernette b77 varrógép

A b77 a varrásra és a tűzésre helyezi a hangsúlyt.
A tűtől számítva 230 mm hosszú gépkar egy tágas munkafelületet biztosít, amelyet egy négy LED-es varrófény világít meg.
A gépen 500 nagyszerű öltésminta közül választhat, beleértve 22 haszonöltést, 133 díszítő öltést, 3 ábécét, 35 quilt öltést és 17 gomblyukat.
Az öltések maximális szélessége 7 mm, maximális hosszúsága pedig 5 mm lehet.
A könnyen bekapcsolható, beépített felső anyagtovábbító gondoskodik arról, hogy a gép megbízhatóan és egyenletesen továbbítson bármilyen típusú anyagot.
Az olyan nélkülözhetetlen funkciók mellett, mint a fokozatmentes sebességszabályozás és az állítható tűmegállási pozíció, a b77 még egy tűbefűzővel és egy automata szálvágóval is büszkélkedhet.
A géppel együtt szállítunk nyolc felpattintható talpat és egy nagy rátolható varróasztalt is.

A bernette b77 varrógép ismertetése és vásárlási lehetőség

JUKI Magyarország ajánlata

Nyári leárazás a JUKI-nál!

Most Júliusban 15% kedvezményt adunk minden JUKI háztartási varrógép árából!
Az ajánlat a teljes háztartási varrógép palettánkra érvényes a CÉH tagok számára.
Más kedvezménnyel nem összevonható!

Contec Kft
2045 Törökbálint, Bajcsy-Zsilinszky u. 69
email: info@jukimagyarorszag.hu vagy contec@contec.hu
Tel.: +36-23-339-771

https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Extra nyári kedvezmény augusztus 15-ig!

15 % helyett 20% kedvezményt adunk augusztus 15-ig minden teljes áru patchwork anyagunkra!

A Céh tagoknak augusztus 15-ig 15% helyett 20% kedvezményt adunk a teljes áru patchwork anyagainkra, míg a flízeket továbbra is 15% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg személyesen az Üllői úti üzletünkben, vagy webáruházunkban!

Az extra nyári kedvezmény legújabb anyagcsaládjainkra is érvényes!
Még a karácsonyi anyagokra is!
Granada (Morris & Co)
Fa la la (Maude Asbury)

Online rendelés esetén webáruházunkban a rendelés összegzésénél a megjegyzésbe kell beírni a tagsági számot az MFC megjelöléssel. A kedvezményt a rendelés még nem tartalmazza, azt a számla kiállításakor fogjuk megadni.
Az Üllői út 30-ban lévő üzletünkben személyes vásárlásnál csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni a pénztárban.

Spórolj velünk!!

http://www.muveszellato.com/patchwork

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

KATT A KÉPRE

Drágám már megint új táskát vettél? Nem vettem, varrtam… Az ingyenes elkészítési útmutatóhoz kattints ide!

Azt hiszem megvettem életem legkényelmesebb magassarkú cipőjét. Púderrózsaszín, pihepuha belül, oltári jól néz ki és hivatalosan is órákat tudok benne állni, táncolni, járkálni. Néhány napja pedig megkaptam a sógornőmtől az ugyanilyen színű balerináját, úgyhogy dupla boldogság, rózsaszín cipőarzenál az enyém.
Szóval úgy éreztem, én vagyok a nyári időszak legdizájnosabb nője, úgyhogy egyik este elvitettem magam a pasimmal korzózni, hogy megsétáltassam az új szerzeményt. Kék farmer, fekete csónaknyakú felső, laza smink, még lazább frizura, az én platformos, rózsaszín barátnőm és hozzá…. egy ormótlan barna táska…. vagy egy kis fekete plüss, amibe semmi nem fér, esetleg egy kivizöld…..mindegyik borzalmas volt. Némiképp letörten ballagtam végül a szuper szerkómban egy béna övtáskával és azon agyaltam, hogyan adom be az uramnak, hogy a cipőhöz kéne egy táska is.
Ezt az óriási problémát még azon a héten megosztottam az egyik barátnőmmel, aki erre teljes természetességgel csak annyit kérdezett: „Miért nem varrsz egy szupergyors nyári táskát?”
Fogalmam sem volt, miről beszél, egészen 5 perccel későbbig. Gyorsan elmondta, hogy „Így hajtod, úgy varrod le, amúgy fordítod”, én meg csak kamilláztam, kizártnak tartva, hogy ebből táska lehet. Amikor megmutatta, hogy amúgy az ő táskája is így készült – amivel hónapok óta szemezek-, akkor vettem fel a telefont és kértem el anyám varrógépét -ja nekem az sincs-.

Szereztem rózsaszín anyagot, cipzárt, ferdepántot és másnapra kész lett az én rózsaszín, cipőimhez teljesen passzoló magam-csinálta táskám.
Az, hogy lett egy új táskám és hogy én varrtam meg egy új árának a töredékéből, nagy boldogság, az pedig már csak hab a tortán, amilyen feje volt a férjemnek a következő párbeszéd lefolytatása után:
Drágám már megint új táskát vettél? Nem vettem, varrtam…

Levendula Textil
Méteráru, Rövidáru, Ajándék ajánlata

Szekszárd belvárosában a Piac tér mellett található hangulatos kis üzletünkben bőséges kínálattal várjuk nem csak foltvarró vásárlóinkat!
Pamutvásznak, bútorvásznak, lenes anyagok óriási választékban, emellett ruházati méteráruink is megújult készletekkel várják a hozzánk látogatókat!
Kiegészítők, eszközök, barkácsfilcek, parafa, tüll, vetexek, vliesek, szilikonizált tömőanyagok;
Fa-, fém- és papírdobozok, hímzőkeretek, hímzőfonalak, cérnák, makramé- és horgolófonalak és még sok-sok mindent fellelhető nálunk!
Céhtagoknak kedvezmény!
https://www.facebook.com/levendulatext
Vidák Margit, 30 348 1603
Szekszárd, Széchenyi u. 23.

Mütyür Műhely ajánlata

Szeretettel várunk mindenkit a Mütyür Műhelybe, ahol megtalálható a foltvarráshoz, kézimunkához szükséges méteráru, rövidáru és egyéb kiegészítők sora
Műhelyünkbe szervezett alkotói délutánokat tartunk, ahol kellemes légkörben szépséges alkotások születnek.
Folyamatosan bővülő készlettel várunk mindenkit Kecskeméten, a Luther udvarban!

Mütyür Műhely Kft.
6000 Kecskemét, Luther udvar 76/383-645
H-P 10-18
Szo 9-12
mutyurmuhely@gmail.com

Minden MFC tagnak 10% kedvezményt biztosítunk!
Facebook: @mutyurmuhely

BUTIKA ajánlata

A Butika webáruház nagy szeretettel vár minden “foltbolondot” szépséges amerikai designer patchwork pamutvásznakkal.
Méterárú kinálatunkban található továbbá textilbőr és parafa anyag is.
Bőséges választékot kínálunk német Freudenberg flízekből, közbélésekből, táska merevítőkből, szivacs bélésekből és vetexekből.
Találsz nálunk továbbá tömőanyagot a rongybabáidhoz is.
Kicsi, közepes, nagy, szögletes, kerek-forgatható sőt összecsukható vágólapot is kinálunk neked Prym-Omnigrid márkában.
Rövid vagy hosszú, téglalap vagy négyzet, sőt akár háromszög vonalzó is kapható nálunk, szintén Prym-Omnigrid.
28mm-estől 60mm-esig mindeféle körkés megtalálható kinálatunkban, sőt körző fazon és szike is, ezek mind Prym-Olfa vagy Prym-KAI kések.
Akármilyen eszközre is lenne szükséged munkádhoz, keres fel mindket, mindent megteszünk, hogy segítsük álmodat megvalósítani.
Ha a Magyar Foltvarró Céh tagja vagy és a vásárlásod véglegesitésekor begépeled a “MFC2021B” kuponkódot minden nem akciós termék árából, kapsz 10% kedvezményt.

Aranyrojt ajánlata

O R O S H Á Z A ,
K O S S U T H L . U . 3 4 .

3 0 / 7 6 8 – 4 6 4 3

H Ó D M E Z Ő V Á S Á R H E L Y ,
D R . R A P C S Á K A . U . 2 0 .
3 0 / 7 6 8 – 4 6 4 0

Várunk szeretettel!