OFF 2022. szeptember 9-11.

Még lehet jelentkezni a tanfolyamokra:

Bővebb infók: www.foltvarro.hu oldalon.

Workshopokon próbáljátok ki milyen SIZZYX géppel dolgozni, varrjatok farmerból ékszert!

Bővebb infók: www.foltvarro.hu oldalon.

A tanfolyami díjat a Márkófolt Varrókör Egyesület OTP Banknál vezetett 11748007-20194695 számlájára kell átutalással megfizetni. Közlemény rovatba írd be a neved és a kiválasztott tanfolyamot.

Gyere el Márkóra szombat este!
Jelentkezni: markoprogram@markofolt.hu
címen résztvevők száma, étel és busz igény megjelölésével.
Zsiga bőgős és az ördögök
Vacsora a Márkói Csárdában: https://foltvarro.hu/off-2022/marko-vendeglatas/

CSAK CSOPORTOKNAK, MINIMUM 5 FŐTŐL!!!
Vegyél, rendelj előre jegyet az OFFra!
Csoporttal érkezel, elkerülnéd a sorban állást? Rendelj előre jegyet! A karszalagokat, ajándékokat névre szólóan összekészítjük, s komolyabb sorbanállás nélkül juthatsz be a kiállítótérbe, a vásárokhoz.
Jegyrendelés: https://forms.gle/QMKAy9XaDGsshAiaA

Értékes nyeremények!

FŐDÍJ

Varrógépcentrum varróverseny díj

JUKI varróverseny díj

ŐSZI TÁBOR Orosháza Gyopárosfürdő – 2022. október 21-22-23.

CSILLAGOM, CSILLAGOM

Nagy szeretettel várunk benneteket a szokásos őszi táborunkba. Helyszíne a varázslatos Alföld Gyöngye Hotel, ahol kényelmes szobák, tágas, világos varróterem, esti fürdőzés, bőséges étel-ital vár bennünket.

Miért pont csillagok az őszi tábor témája? Mert végtelen lehetőségeket rejtenek. Akár a formáról van szó (a barátság csillagtól a tollas csillagig), akár arról, amit felidézünk velük (a nyári csillagos égbolttól a karácsonyfa ragyogásáig.)

Töltsünk együtt egy nagyon kellemes hétvégét, ünnepeljünk együtt.

Várunk sok szeretettel, a Vezetőség

Ezüstvölgy Fesztivál 2022. szeptember 15-18.

Tudom, hogy sokan várjátok, itt az ezüstvölgyi infó. Május körül írtam, hogy tervezem az utazást, de azóta aztán kaptunk mindenfélét. Eddig húztam, hogy biztos legyen a dolog. Legalábbis reméljük addig már semmi nem változik…
Szóval, Szeptember 14-18 között buszos kirándulást szervezek Ezüstvölgybe, Franciaországba. Legtöbbeteknek gondolom nem kell bemutatni, hogy mi ez a rendezvény. Aki nem tudná, Európai patchwork meeting, amit évtizedek óta ebben az öt bájos kis francia faluban rendeznek, Ezüstvölgyben. Rengeteg kiállítás, még több árus a világ minden pontjáról. Minden varrónak látni kell!!! A rendezvény weboldala: https://www.patchwork-europe.eu/index.php

Azért, hogy ne éjszaka kelljen utazni, hogy a kényelem mellett lássunk is valamit, félúton Augsburgnál megszállnánk egy éjszakát. Ez kb 10-12000ft többletköltséget jelent fejenként. Higgyétek , megéri!
Osztottam, szoroztam, megszületett egy körülbelüli árkalkuláció, ami jelen helyzetben 160ezer forint/fő. Ez tartalmazza az utazást külön busszal oda-vissza, helyi mozgásokat, a szállást 3 éjszakára (irtó helyes apartmanokat találtam…), illetve a belépőt a rendezvényre, két napra. Reggelit nem kértem a szálláshoz, mert szerintem nonszensz 6500ft/nap áron reggelizni. Ez az ár körülbelüli, mert mindent Euroban kellett számoljak. Reméljük stagnálni fog addig.
A busz 44 fős, szóljatok mindenkinek, hogy legyünk minél többen. Nyilván akkor tudjuk az árakat is tartani. A minimum létszám, amivel el tudunk indulni, az a 30 fő.
Most egyenlőre azt kérem, töltsd ki a táblázatot az alábbi linkre kattintva, hogy konkrétan tudjak számolni veled. Kérlek csak akkor töltsd ki, ha tényleg komolyan gondolod. A fizetés utalással fog történni, melynek legkésőbbi határideje szeptember 6. A jelentkezőket mailben fogom tájékoztatni.

Kattints a regisztrációhoz: https://forms.gle/V3hNJGRia6G398DN8

Covid info: augusztus 1-től semmilyen papírt nem kérnek a beutazáshoz!!!

Gyertek, gyertek, utazzunk!!!

Sulyok Levente

KÁRTYATARTÓ készítése pikpakk

Hozzávalók:

  • külső anyag: 22,5×35 cm
  • belső anyag: 22,5×35 cm
  • Ragasztós merevítő vetex: 20,5×33 cm
  • egy felvarrható mágneszár, vagy beüthető patent, műanyag patent

A mellékelt mintát kiszerkesztjük, felrajzoljuk a ragasztós vetexre, majd körbevágjuk.

A külső anyag fonák oldalára felvasaljuk a vetexet. Színt-színnel szembefordítjuk a két anyagot, majd a vetex mellett közvetlenül körbevarrjuk, az alján hagyunk egy 10 cm-es kifordító nyílást. A nyílás két végénél elerősítjük az összevarrást.

Kisebbre vágjuk a varrásszélességet a körívnél, levágjuk a sarkaknál a felesleget, a fül sarkánál becsípjük az anyagot, majd kifordítjuk az összevarrt darabot. Ezután keskenyen körbetűzzük a színéről, ezzel lezárva a kifordító nyílást is.

Félbehajtjuk a darabot úgy, hogy a külső anyag legyen kívül, és a felső rétegen a fül és a szél közötti távolságot megfelezzük, a felezőnél húzunk egy függőleges vonalat. Ezután ezen a vonalon két végén elerősítve végigvarrjuk a rétegeket.

A levarrt rész felső felét visszahajtjuk.

A darab alsó szélét felhajtjuk a darab felső vonaláig.

A felhajtott rész oldalát a tűzésvonalon összevarrjuk elerősítéssel.

Most egy trükkös mozdulattal benyúlunk a középső részbe, és átfordítjuk az egész elemet úgy, hogy a még összevarratlan szélek kerüljenek ki oldalra. Itt egy kicsit lehettek erőszakosak.

Ha átfordult, a nyitott szélt szintén a tűzésvonalon végigvarrjuk.

Most már majdnem kész vagyunk, már csak a két összevarrt elemet középre kell igazítanunk, ezzel a mozdulattal alakul ki a három zseb.

Már csak a mágneszárat kell felvarrni, itt ügyeljetek arra, hogy a fül visszahajtásánál hagyjatok egy kis bőséget arra, hogy a tárcába betett kártyák elférjenek, ne feszüljön a felvarrt mágnesnél a fül becsukott állapotban.

Jó szórakozást ehhez az egyszerű, gyorsan elkészíthető kártya/aprópénztartó megvarrásához. Igazi „úristen-jönavendégség-gyorsankellvalamiajándék” darab ez.

Még egy titkot elárulok, nagyon könnyen átméretezhető a tárca, az alapminta magassága fül nélkül az eredeti tárca magasságának kétszerese, a szélessége pedig a tárca szélességének háromszorosa. Ez a nettó méret (a vetex mérete), erre hagyjatok 1-1 cm varrásszélességet!

Ha bármi ködös, bátran szólítsatok le az OFF-on, a táskámban lesz egy ilyen tárca, megmutathatom élőben.

Találkozunk ott: Kacsuk Évi

Foltvarró Alaptanfolyam indul 2022. szeptember 5-től

A MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH –  A VARRÓHÁZ közös szervezésében foltvarró alaptanfolyamot indít.

Az alaptanfolyamot céhtagunk, imádott foltvarró tanárunk: SAUTEK ÉVA tartja. Gyertek, tanuljatok tőle, imádni fogjátok az óráit.

Helyszín: Károly körút (ASTORIA). 1075 Budapest, Károly krt 1.

Időpont: 2022. szeptember 5. (6 alkalom, hétfőnként 17-21h-ig). Időtartam: 24 óra.
Alaptanfolyam kedvezményes ára CSAK CÉHTAGOKNAK : 34.900,-Ft (Áfával együtt)

Érdeklődni és jelentkezni Király Angélánál, a 06 70 633 9931 telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen lehet. Bővebb információért kukkants be a weboldalra is: https://patchworktanfolyam.hu/

TANULNI ÉS ALKOTNI JÓ!

MEDALLION PROJEKT

Az előző epizód írásakor reméltem, hogy a mostani részben már nem kell a hőségről írnom, de sajnos a kánikula velünk maradt, a varrószobákban elviselhetetlen hőség uralkodik, tehát érthető, ha nincs kedvünk dolgozni. Ez természetes, ebben a hőségben, ha az ember teheti, nyaral, vízparton vészeli át az időt, én személy szerint örülök, ha mozdulatlanul maradhatok. Akad olyan is, aki unokázik éppen és olyan is, aki ugyan nyaral, de átváltott kézi varrás üzemmódba.

Lényeg a lényeg, kreatívak vagyunk, megoldjuk. Mindenki szépen halad a maga kis tempójában, ki gyorsabban, ki lassabban. Fantasztikus ötletek születnek a különböző körökre, mégcsak hasonló sem születik, nemhogy két egyforma.

Mutatom a képeket, amit „lapzártáig” sikerült begyűjtenem.

A Foltköltők már az utolsó köröket varrják, viszont azt már nem mutogatjuk, mert az OFF-on élőben is láthatjátok. Nem akarjuk lelőni a poént.

Sulyok Levente

RIGAI Nemzetközi Quiltfesztivál 2022.

A Rigai Nemzetközi Quiltfesztivált 2009 óta rendezik meg, tehát az idei már a 14-ik a sorban. A Városi Tanács ingyenesen biztosítja a helyszínt: minden évben augusztus közepétől szeptember második feléig lepik el a foltvarrók a VEF Kultúrpalotát. A rendezvény annyira népszerű, hogy tavaly már 12 ezer látogatója volt.
A fesztiválnak jól bejáratott programja van. A legnagyobb kiállítás a Lett Quilt Egyesület tagjainak nyújt lehetőséget, hogy bemutassák az előző évben készített munkáikat. A program részeként minden évben „Ruhák és kellékek” címmel nemzetközi bemutatót rendeznek, illetve három korcsoportban iskolásoknak hirdetnek mini quilt versenyt. Az EQA tagjaként a Lett Quilt Egyesült mindig bemutatta a 18 EQA-tagország éves versenykollekcióját. Végül, de nem utolsó sorban, mindig van egy „vendégország”, ahonnan alkotók és alkotói csoportok állítanak ki.

Az idén szeptember 25-ig az alábbi kiállítások várják a látogatókat:
– „Pillanatnyi rögtönzések”: nemzetközi mini quilt verseny iskolásoknak
– „Az év 365 virágos napja”: Mairita Eglite lett foltvarró önálló kiállítása
– Táskák a „Ruhák és kellékek” sorozatban
– „Kiállunk Ukrajna mellett” Lett foltvarrók közös projektje
– „Vonalak és alakzatok”: a Foltmodern csoport munkái

Néhány fotó a Foltmodern csoport alkotásairól…RIGÁBÓL. A nagy képekért kattints ide

Polyák Ildikó

TÖLGY KIADÓ AZ ORSZÁGOS FOLTVARRÓ FESZTIVÁLON

A Tölgy Kiadó kézimunkakönyvei kedvezményesen vásárolhatók meg az OFF-on.
Addig nézd meg a könyveinket!
A saját könyvek mellett lesz néhány – elsősorban angol nyelvű – patchwork és hímzős könyv is a kínálatban.
www.tolgykiado.hu

Varrógépcentrum ajánlata

Megérkezett az új Bernina Stúdió állvány

Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető.
A BERNINA Stúdió állvány egy moduláris állvány, ami 1,5 és 3 méteres összeállításban is használható. Az 1,5 méteres állvány egy hosszabbító készlettel könnyen kibővíthető 3 méteressé. A stabil és strapabíró Stúdió állvány a BERNINA Q20 és Q16 (PLUS) hosszúkaros tűzőgépekkel használható.
Bővebb információt itt találsz!

JUKI Magyarország ajánlata

Egy varrógép a Quilting szerelmeseinek tervezve!

Élvezd a kivételes gépi szabadtűzés élményét műhelyedben vagy otthonodban a JUKI professzionális minőségével.

Kiemelt tulajdonságok:
• Nagy munkafelület
• Automata tűbefűző
• Automata tűpozícionáló
• Automata szálvágás
• Állítható nyomótalp nyomás
• Max. 1500 öltés/perc

További részletekért látogass el weboldalunkra! https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/quilt-varrogepek/tl2010q/

A Magyar Foltvarró CÉH tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk minden teljes áras JUKI háztartási varrógépünkre!

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Foltvarró Céh kedvezmény az OFF-on is!

A Foltvarró Céh tagoknak 15% kedvezményt adunk a patchwork anyagokra és a flízekre!
Patchwork anyagainkat személyesen Veszprémben az Országos Foltvarró Fesztiválon a Vásártéren, valamint Üllői út 30-ban lévő üzletünkben lehet beszerezni. (Az aktuális kínálat weboldalunkon megtekinthető.)
Vásárlásnál fizetéskor, csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni.
A kedvezmény akciós anyagra nem érvényes!

muveszellato.com/patchwork

A karácsonyi mikulásvirág ihlette a nővérek Poinsettia Plaza anyagcsaládját, melyben a részletgazdag virágokat, hópelyheket és paisley mintákat egyesítik egy gyönyörű, vintage ihletésű kollekcióvá. Érdemes már most tervezgetni és elkezdeni készülni a karácsonyra.

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

Hosszú volt a nyár? Vagy pont hogy rövid? Szívesen lógatnád a lábad még a parton?

Ha tengerparton pihentél, hogy is tudnád legjobban megőrizni a tengert a szívedben, mint hogy megvarrod.
Varrsz valamit tengerszínű anyagokból, amit ha kézbe veszel, egyből egy kedves mosoly, egy jóleső délutáni szunyókálás, egy kellemes parti séta villan az eszedbe.

Ha te is úgy vagy, mint a virágboltosunk, aki idén a „Dulux-szigeteken” nyaralt, magyarul kifestették a házat, akkor pont azért varrj, hogy a munka mellett egy kis pihenés is legyen a nyaradban. Tenger híján is lehet klassz ez a nyárutó.

Őrizd meg a nyarat, varrj!

Válogass tengerszínű anyagokat pamutvásznainkból!

Judit és a Tótágas Kreatív csapata

BUTIKA AJÁNLATA

A Butika webáruházban mindent megtalálsz amire az alkotáshoz szükséged lehet!

Szeretnénk nektek bemutatni a saját fejlesztésű és gyártású cérnatartó állványunkat. Ilyeneket is viszünk majd az OFF-ra, ugyanis minket is megtaláltok az árusok között.
Szeretnénk megkérni titeket gyertek át a facebook csoportunkba és meséljétek el mi mindent szeretnétek látni a portékáink között.
Ha szétnéztek nálunk láthatjátok, hogy több ezer termék van már a kínálatunkba, ennyi mindent képtelenség elvinni és bemutatni, viszont szeretnénk a kedvetekben járni és azt vinni amire a leginkább vágytok.
Szóval szeretettel várunk közénk a Butika alkotó kuckónkban.

A rendelésedet is leadhatod előlre és akkor neked már összekészítve visszük az OFF-ra.
Ha nálunk vásárolsz a rendelés véglegesítésekor ne feledd érvényesíteni a 10%-os kedvezmény kupont, ami minden Céh tagot megillet. Az „MFC2022C” kuponkód többször is, felhasználható az év folyamán és érvényes minden nem akciós termékre. Vásárlás véglegesítésekor kell a megfelelő mezőbe begépelned és te már azonnal a módosított összeget látod a kosaradban.
Mivel sok foltvarró köté és/vagy horgol is, ezért szeretnénk felhívni a figyelmeteket az augusztus 31-ig tartó fonal vásárunkra is. Ha a megfelelő kupon mezőbe begépeled az LG20 kódot akkor minden tavaszi/nyári fonal árából kapsz 20% kedvezményt!
A www.Butika.hu webáruház is sok szeretettel vár mindenkit ezen a fantasztikus eseményen!
Találkozzunk az OFF-on!!!