Üdvözlő ajándék az OFF-ra

Már hagyománnyá vált, hogy a belépő mellé egy kis ajándékkal lepjük meg az OFF-ra látogatókat. Ezt tervezzük ebben az évben is. Ha Eger, akkor bor, ha bor, akkor poháralátét. Kérjük, varrjatok poháralátéteket!

Nem szakítjuk meg a hagyományt, viszont nélkületek nem megy. Akár egyénileg, akár csoportosan varrjatok Ti is poháralátéteket! Tudatosan választottuk az alább bemutatott technikát, hisz Eger csillagairól szól majd ez a hétvége. Egy pohárka jóféle Egri Csillag alá el sem tudnánk képzelni mást. A csillagos alátét nagyon egyszerűen elkészíthető: 3 sablon, szabsz, vasalsz, levarrod. A díszítés a ráadás, ízlésed és időd szerint.

Az elkészítés menete

A mellékletről készítsd el a három sablont nem túl vastag kartonra. Varrásráhagyás nélkül kell használni (sablonok). A „külső” a csillag alapja lesz, a „belső” a betét. Szabd ki őket! Csak a belső elemet kell bevasalni egy vetex-szel vagy nagyon vékony vlies-zel. Ne feledd! Egy poháralátét nem lehet hepehupás!

1. A betétre a tavalyi könyvjelzőhöz hasonlóan készíthetsz applikációt, szabad gépi tűzéssel rögzítve.
2. 3. Ízlésed szerint bárhogyan díszítheted. A „vasaló” jelzésű közepes sablont helyezd a nagy alap fonákjára, igazítsd középre!
4. Hajtsd a sablonra a széleket és vasald rá körbe haladva.
5. A sarkok legyenek szép hegyesek!
6. Vedd ki a papírt, újabb vasalással erősítsd meg az éleket!
7. Helyezd a betétet középre, a csúcsai az alap oldalainak a közepére essenek. Hajtogasd fel a betétre a csillagok túllógó csúcsait, rögzítsd!
8. Tedd a gép alá, csak a csillag belső vonalán haladva kell az alap szélét levarrni. Tehát csak csillagot varrsz. És kész!
Kézi varrással is elkészíthető.

Ha elkészült, kérlek juttasd el kedves tündértársunkhoz:
Vass Györgyné Margitka 3326 Ostoros, Hunyadi M. utca 121.

Nagyon szépen köszönik a segítséget az Egri Folt-Tündérek!