Foltvarró Alaptanfolyam indul 2022. januárban

Azért, hogy a foltvarrás az életedben egy magasabb szintre kerüljön, hogy gyönyörű alkotások szülessenek, ÚJ együttműködés született.

A MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH –  A VARRÓHÁZ közös szervezésében foltvarró alaptanfolyamot indít.

Az alaptanfolyamot céhtagunk, imádott foltvarró tanárunk: SAUTEK ÉVIKE tartja. Gyertek, tanuljatok tőle, imádni fogjátok az óráit.

Kép forrása: pixabay.com

Helyszín: Károly körút (ASTORIA). 1075 Budapest, Károly krt 1.

Időpont: 2022 január 10. (6 alkalom, hétfőnként 17-21h-ig). Időtartam: 24 óra.
Alaptanfolyam kedvezményes ára CSAK CÉHTAGOKNAK : 29.900,-Ft (Áfával együtt)
Még van 7 hely

Érdeklődni és jelentkezni Király Angélánál, a 06 70 633 9931 telefonszámon, vagy az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen lehet. Bővebb információért kukkants be a weboldalra is: https://patchworktanfolyam.hu/

LEPD MEG MAGAD KARÁCSONYRA – MERT MEGÉRDEMLED, MERT ALKOTNI JÓ!

Tagdíjbefizetés

Ismét eltelt egy év. Ha egy kicsit visszatekintünk, hogy milyen is volt az idei foltvarró év, igenis melegséggel, örömmel tölti meg szívünket. Végre találkozhattunk, .. az Országos Foltvarró Fesztiválon, az ország különböző területein kiállításokon, sőt az őszi táborban is. Együtt alkottunk, együtt nevettünk, együtt gondolkodtunk és terveztük a jövőnket.  Jövőre is ezt szeretnénk, …veletek, együtt tervezni, alkotni, nevetni és találkozni is. Nagyon köszönjük hűségeteket.
Ezért nagy szeretettel, felkérünk benneteket újítsátok meg tagságotokat és hívjatok új tagokat is. Mindenkit szívesen látunk a céhtagok körében.

 

2022-es év tagdíj befizetés határideje: 2022. február 10.
OTP 11703006-20410559

Drezdai tányér készítése

Kedves Foltvarrók!
Az őszi táborban tanultunk egy mintát. Többféleképp is elkészültek. Gálné Vida Éva egy neszeszer elejére készítette el hagyományos módon a drezdai tányér mintáját, Krauszné Bartók Erika viszont egy modern asztalközepet választott. Én pedig a minta dupla változatát találtam meg egy takaró közepeként, amit lekicsinyítettem és Gomboczné Ágival megtervezve egy hátizsák előlapjára/áthajtójára álmodtam meg. Tudom, sokunkat segítenek a videós oktatóanyagok, így elkészült ennek a mintának a videós változata. Most csak az első részt, a nagyobb tányér megvarrását tudjátok megnézni, később pedig a középső, érdekesebb része is felvételre kerül. Fogadjátok sok szeretettel!

Király Mónika

Újévi szerencsehozó kismalac

Újévi kis apróság, de akár még karácsonyi ajándék is lehet belőle.

Teszteltem, az 5  és 6 évesemnél nagy sikert aratott, sőt már az oviban Gergő csoporttársaitól, a vágyakozó tekintet kíséretében elhangzott az  „én is szeretnék ilyen malackát” (s)óhaj.  Szerencsére gyorsan elkészíthető darabról van szó, az anyagigénye is minimális, így be is indult itthon a sorozatgyártás, amiben a gyerekek is segítettek. Ők tömködték tömőanyaggal a kész figurákat és a legszigorúbban vették a minőség-ellenőrzést! :)

Lássunk is hozzá!

Szükséges anyagok:

15 x 30 cm mintás rózsaszín anyag a testnek
6x 10 cm rózsaszín anyag a fülnek
Kis fekete filcdarab a szemnek
kis rózsaszín filcdarab az orrnak (de tetszés szerint mintás anyaggal is helyettesíthető)
icipici filc (vagy anyagdarab) az orrlyukaknak, esetleg két apró kis gomb
zöld filcdarab a lóherének
vasalható vetex
babatömőanyag
malacka sablon,  amit innen tölthetsz le: Újévi szerencsehozó kismalac sablon

Nyomtasd ki a  sablont és ragaszd fel kartonpapírra. A sablon NEM tartalmaz varrásráhagyást, ennek az az oka, hogy a jelölés mentén kell a részeket összevarrni, ezért egyszerűbb, ha a végleges vonalat rajzolod meg, majd egy 0,5-0,7 cm-el nagyobb méretben vágod körbe azt!
A pamutvásznakat erősítsd meg vékony vasalható vetexel. Sokkal jobb lesz a kis figura tartása tőle. :) Rajzold körbe az anyag hátoldalán a sablont és szabd ki a  következő darabokat:
• 2 db test
• 2 darab fül az mintás anyagból
• 2 db fül a rózsaszín anyagból
• az apróságokat  filcből

Először a füleket varrd össze. Fordítsd össze színével a kétféle fül darabot és varrd össze az előre megrajzolt vonal mentén.

FIGYELEM! Az alját ne varrd össze, mert ott fogod kifordítani!

Összevarrás után a fül végén vágd le a varrásszélességet, hogy szebben ki tudd fordítani a csücsköt.

Érdemes a varrásszélességet is kisebbre vágni, eléd 0,3-0,5 cm.

Fordítsd ki a füleket.

A malacka arcára helyezd rá a  szemeket, orrot, orrlyukakat és egy kis ragasztóval rögzítsd is őket. (Nem kötelező,de könnyebb úgy rávarrni őket, hogy nem csúsznak el varrás közben!)

Az apró darabok varrása könnyebb applikáló talppal. Rögzíts minden darabot szín-azonos cérnával!

Ha elkészült a kis pofikája  a kismalacnak + a lóhere (Ne felejtsd el!!) , akkor előbb rögzítsd a füleket.

Tűzd a fej felső részére, kb. a szem felső részéhez kell érjenek.

Varrással rögzítsd őket, de figyelj arra, hogy keskenyebb legyen a varrásszélesség a szokásosnál!

Helyezd rá a másik test részt és rögzítsd a darabokat gombostűvel egymáshoz.
A test összevarrásakor érdemes a elejét felülre helyezni, hogy ennek a darabnak a  varrásvonala mentén varrd össze a két részt. A varrást a fül töve előtt kezd el kb 0,5-1 cm-vel. A fül jól legyen rögzítve! Varrd körbe a malackát és a másik füle után  0,5 -1 cm-el hagyd abba a varrást. Középen a feje búbján maradjon egy 3 cm széles kis nyílás, itt fogod kifordítani a figurát! Általában a kifordítónyílást alul szokás elhelyezni, de a kismalac két lába között nagyon kevés hely van, ezért tettem  a nyílást a feje tetejére.

A kezénél-lábánál vagdosd be az anyagot, hogy szépen ki lehessen fordítani. Az íves részeknél is érdemes becsipkedni kicsit, sőt, a varrásszélességet kisebbre vágni! Arra figyelj, hogy a varrásba NE vágj bele!

Fordítsd ki a malackát, és különösen figyelj a kis részek szép kifordítására. Ollót erre a célra csak nagyon óvatosan használj, nincs is annál bosszantóbb, amikor az utolsó lépés előtt lyukasztod az anyagot. :(

Tömd ki a malackát tömőanyaggal. Én még mindig olcsó  IKEA párnatöltetet használok erre a célra. Figyelj a kis kezecskékre, lábacskákra, mert könnyű őket kihagyni!

A kifordítónyílást kézzel varrd be, létraöltéssel. A csomót a belső részben rejtsd el, és hajtsd vissza szépen a varrásszélességet. A visszahajtás mentén a hajtásvonalban rejtsd el a cérnát minden öltésnél.

A  másik oldalon mindig pont ugyanoda ölts, ahol az kijött a tű. Így egy szép létra formára emlékeztető öltést kapsz.

Amikor (óvatosan) meghúzod a cérnát, a két anyagdarab teljesen összehúzódik és az öltés láthatatlan marad. A végén a csomót rejtsd el a test belsejében. (A tűt döfd át a testen, a csomót húzd át az anyagon, ami egy pukkanó hang kíséretében belülre kerül. A test bármely pontján vezesd át a tűt, és vágd el a cérna végét, ami el fog tűnni a testben.)

A kész kismalac. Már csak a füleit kell egy kicsit „lecsapni”, hogy még jobban hasonlítson az igazira.

Két kis öltéssel rögzítsd a füleket a külső oldalon.

Kerékgyártó Szilvia

Varrógépcentrum ajánlata

bernette b77 varrógép

A b77 a varrásra és a tűzésre helyezi a hangsúlyt.
A tűtől számítva 230 mm hosszú gépkar egy tágas munkafelületet biztosít, amelyet egy négy LED-es varrófény világít meg.
A gépen 500 nagyszerű öltésminta közül választhat, beleértve 22 haszonöltést, 133 díszítő öltést, 3 ábécét, 35 quilt öltést és 17 gomblyukat.
Az öltések maximális szélessége 7 mm, maximális hosszúsága pedig 5 mm lehet.
A könnyen bekapcsolható, beépített felső anyagtovábbító gondoskodik arról, hogy a gép megbízhatóan és egyenletesen továbbítson bármilyen típusú anyagot.
Az olyan nélkülözhetetlen funkciók mellett, mint a fokozatmentes sebességszabályozás és az állítható tűmegállási pozíció, a b77 még egy tűbefűzővel és egy automata szálvágóval is büszkélkedhet.

A géppel együtt szállítunk nyolc felpattintható talpat és egy nagy rátolható varróasztalt is.

A bernette b77 varrógép ismertetése és vásárlási lehetőség

JUKI Magyarország ajánlata

Ünnepi akció a JUKI-nál!

Most érdemes megrendelni a kedvenc JUKI háztartási varrógépedet!

Most minden JUKI háztartási varrógépre 15% kedvezményt adunk! Az akció időtartama 2021.12.01 – 2022.01.09-ig érvényes.

Az ajánlat más kedvezménnyel nem összevonható! Információk varrógépeinkről megtalálható a weboldalunkon: https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

A patchwork anyagokra és a flízekre továbbra is 15% kedvezményt adunk a Céh tagoknak!
Online rendelés esetén webáruházunkban a rendelés összegzésénél a megjegyzésbe kell beírni a tagsági számot az MFC megjelöléssel. A kedvezményt a rendelés még nem tartalmazza, azt a számla kiállításakor fogjuk megadni.
Az Üllői út 30-ban lévő üzletünkben személyes vásárlásnál csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni a pénztárban.

Ünnepeljünk együtt!!

Legújabb kínálatunk

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

Sulyok Levente – Decor & Design ajánlata

KARÁCSONYIG MÉG ELKÉSZÜLHET

Sulyok Levente : +36 30 3000767

Jámbor Rudolf ajánlata

Butika ajánlata

Ha kézimunkázni, alkotni szerető szerettedet lepnéd meg valami szép, hasznos és minőségi eszközzel vagy alapanyaggal, akkor a Butika webáruház az a hely, ahol biztosan megtalálod a megfelelő ajándékot.

Varrni szeretőknek remek ajándék lehet egy kezdő kellék készlet, ollóval, két féle tűpárnával, csipeszekkel, varratbontóval, vonalzóval, szabóceruzával, gombostűkkel és kézi varrótűkkel, mindez menta színben egy szép tároló dobozban.

Olyanoknak akik most ismerkednek a fotvarrással, szuper ajándék lehet a Prym patchwork & quilting starter set, 30×45 cm-es összecsukható Prym-Omnigrid vágólappal, Prym-Omnigrid 15×30 cm-es patchwork vonalzóval, Prym-Olfa 45mm-es körkéssel, quilting géptű készlettel, quilting üvegfejű gombostű készlettel, ergonómikus varratbontóval és vízre eltünő jelölővel. Már csak neki kell látni a foltvarrásnak, amihez minőségi amerikai patchwork vásznakat és közbéléseket is kínálunk.

A foltvarrók nagy segítsége lehet egy Prym mini vasaló és vasaló alátét.

Számos más terméket kínálunk varráshoz és foltavarráshoz: https://www.butika.hu/patchwork-varras

Az elmult egy hónapban bővült a sablon és stencil kínálatunk is, ahogy mostmár kínálunk nektek méteres cipzárakat 40 színben, különleges gombokat és szőrme bojtokat is.

Kötni és/vagy horgolni szerető hölgyeket, nagyon szép kötő- és horgolótű készletek valamint óriási eszköz és kellék kínálat várja webáruházunkban.

Egy kötni szerető hölgynek tökéletes ajándék lehet a Prym cserélhető végű kötőtű készlete, a Prym-KnitPro Stripes. Praktikus és szép ajándék lehet egy gombolyag tartó vagy akár egy zsinórkötő malmocska is.
Kötéshes és horgoláshoz csúcs minőségű olasz fonal áll a kézimunkázók rendelkezésére.

Minden kedves eddigi és jövendőbeli vásárlónknak, foltvarrónak és kézimunka rajongónak szeretnénk meghitt, békés örömteli karácsonyt kívánni!

Kövesd a blogunkat (https://www.butika.hu/blog) és a youtube csatornánkat (https://www.youtube.com/channel/UCEFfhr0RoJBQl0x58LIqGYQ/featured) is mert ott bemutatjuk a webáruházban kapható termékeket. Nagy szeretettel várunk a webáruházhoz tartozó facebook csoportban is: https://www.facebook.com/groups/butikaalkotokucko
ahol akár te is elmondhatod miről szeretnél többet olvasni és megmutathatod mi szépet alkotsz.

Ha a Magyar Foltvarró Céh tagja vagy és a vásárlásod véglegesitésekor begépeled a „MFC2021B” kuponkódot minden nem akciós termék árából, kapsz 10% kedvezményt.
A Céhes kuponodat a black weekenden is használhatod a nem akciós termékekre.

ÁLDOTT, BÉKÉS, EGÉSZSÉGBEN, SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT kíván a Vezetőség

Jövőre veletek és még többen ugyanitt!

Kép forrása: pixabay.com

A Magyar Foltvarró Céh hozzájárul az e-hírfoltok terjesztéséhez, ezt kérlek a  https://foltvarro.hu/e-hirfolt-2021-december/ link megosztásával tedd meg.