ŐSZI TÁBOR Orosháza Gyopárosfürdő – 2023. október 13-15.

Egy újabb bevált hely, hagyomány, amin kár lenne változtatni… Ha őszi tábor, akkor Orosháza. Mind a hely, mind pedig az ellátás szempontjából tekintve tökéletes, az esti fürdőzés pedig már csak hab a tortán.
Megszokhattátok azt is, hogy valami tematikát próbálunk felépíteni, ötleteket adunk, mindenki eldöntheti mi tetszik, mi felel meg a képességeinek, aztán készül belőle valami késztermék.

APPLIKÁCIÓ

Idén arra gondoltunk, hogy előszedjük az applikálás minél több változatát, amikből tartunk egy kis ízelítőt. Ezután mindenki kiválaszthatja, neki melyik tetszik legjobban, majd azzal a technikával tudja díszíteni az új táskája elejét, vagy készíthet párnát, terítőt, faliképet. Ugye, hogy izgalmasan hangzik? Mi már nagyon várjuk, reméljük velünk tartasz te is!

TÁBOR RÉSZVÉTELI DÍJ
Céhtagoknak: 54.900 Ft
Nem céhtagoknak: 60.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza a svédasztalos reggelit, a svédasztalos meleg vacsorát, a tanfolyamok díját, és a fürdő belépőt.

 Bankszámlaszám: 11703006-20410559

A hotel étterme igény szerint biztosít 3 fogásos ebédet 2.600 Ft áron. (Táplálkozási allergiákat, étkezési szokásokat, diétákat figyelembe vesznek.)
Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban.
Családtagokat is szívesen látunk. Hozzátartozók által fizetendő díj: 33.900 Ft (reggeli, vacsora, fürdő belépő).
A fenti díjakon felül 18 éven felülieknek 400 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó fizetendő a szálloda recepcióján. Parkolási díj 600 Ft/gépjármű.
Ha nem kérsz szállást, a tanfolyamok díja céhtagoknak: 21.000 Ft, céhen kívülieknek: 27.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2023. október 6.

Tót Zoltán rovata – ASZTAL

Előző részekben az ergonómia megoldásait kerestük, lassan körvonalazódnak a részelemek.
A szerencsés, saját varrodával, varrósarokkal, ipari géppel rendelkezők most ne figyeljenek.
Már csak egységben kell látnunk az egészet. Aki azt hinné, hogy ez valami újkori úri(női) huncutság, azokat el kell keserítsem, hiszen a kezdetek során erre a varrógépgyárak igenis figyeltek és komplex megoldást nyújtottak. Lábbal hajtós gépek, megfelelően kialakított asztalba beépítve kerültek forgalomba, háziasszony elé tett egy étkezőszéket és szinte tökéletes munkahely várta. Kialakításnak köszönhetően asztalba süllyesztett gép „egymozdulattal” elővarázsolva, ajtóra szerelt tárolók karnyújtásnyi távolságra, kihajtható asztaltoldaléklappal komplett varrósarokká vált. Ehhez képest volt „visszafejlődés” a táskavarrógépek térnyerése, amikor a cikksorozatot inspiráló szükségmegoldások, kipakolás, elpakolás, útban van, kényelmetlen problematikája okozott fejtörést….

Itt van az ősz itt van újra…

Még pár napig biztos élvezhetjük a napos órák számát és csodálhatjuk a hulló falevelek színkavalkádját. Amikor esősebbre fordul az idő, akkor ezeket a színeket, formákat átültethetjük a kedves textiljeinkbe, megörökítve azokat, illetve hangulatot teremteni a közelgő ünnepekre.  A falevél mintájával változatosan lehet díszíteni mugrugot, faliképet, asztali futót, akár táskát is. Hamarosan érkezik Mindenszentek előestéjének ünnepe, azaz a Halloween.
Nem akarunk a tökvájással bíbelődni, de mégis szeretnénk valahogy becsempészni lakásunkba az egyik jelképét, akkor varrjunk egy maradandó darabot a tök mintájával.

https://thesewingloftblog.com/fall-leaves-quilt-block-blocks-2-quilt/?ml_subscriber=1243542786158892282&ml_subscriber_hash=c8y2&fbclid=IwAR2CU0DzJCizlV9Mfe4mBvUD3Q5_QH91Kzpmbt7xdrRi67xFXqnxU1ooBq4

https://www.missouriquiltco.com/pages/fall-shenanigans-quilt-tutorial?fbclid=IwAR3hSA3x5YJhA795ydKD0bQcnobo8g2dzSzfWvzvN5PjARnHiLfHyMwhaYk

https://www.polkadotchair.com/ghost-quilt-block-tutorial/?fbclid=IwAR15CuiwJ3okhGxJrLMSUA7UA_hl5t4fuMa9-JINDes1n9C7Y0Ya6MxZ-Z4

https://conniekresin.com/harvest-pumpkin-mug-rugs/?fbclid=IwAR220KMbfZpDzS6zvkV0C6pt-7G2r920h7sDg2gPACzcoBbAW3_jXawpaTY

Jó munkát kíván: a vezetőség

Események

Időpont: 2023. szeptember 28. 17 óra – Kiállításmegnyitó

Helyszín: Közösségi Ház 5400 Mezőtúr, Szabadság tér 17.

Márkos Éva kiállítás – 2023. október 5.

Helyszín: Féja Géza Közösségi ház, 2509 Esztergom-kertváros, Damjanich u. 70.

Varrógépcentrum ajánlata

Jack A2B szálvágós ipari gyorsvarrógép, európai asztallal

• Asztallal és száltartóval
• Szabad gépi tűzés
• Automata szálvágó
• Könnyen használható, okos kezelőpanel
• LED varrófény
• Vékony és vastag anyagokhoz egyaránt
Ipari gyorsvarrók nagy választékban. 186.900 Ft-tól.
Jack A2B ipari gyorsvarrógép megtekintése

JUKI Magyarország ajánlata

Inspirálja magát a JUKI HZL-G szériával!

A BOX-FEED anyagtovábbító rendszerrel tökéletes varratokat készíthet a finomtól a nehéz anyagokig.
Az erőteljes anyagtovábbításnak köszönhetően több réteg farmer sem okoz gondot varrógépeinknek.
A széles varrótér a nagyobb munkák megvarrásához is helyet biztosít.
A varratminták széles választéka áll rendelkezésére amelyekkel izgalmasabbá teheti alkotásait.
Alkosson kedvére a JUKI varrógépeivel!
További részletekért látogasson el weboldalunkra:
https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/hv/hzl-g120/
https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/hv/hzl-g220/

A Magyar Foltvarró CÉH tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk minden teljes áru JUKI háztartási varrógépünkre!”

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Robin Pickens mindig olyan virágot keres a tervezéshez, amely illeszkedik a szezonhoz, amikor az anyagcsaládja a boltokba kerül. A Forest Frolic középpontjában az Indian Blanket, magyarul kokárdavirág áll, amely egy narancssárga és sárga délnyugati vadvirág. „A virágszirmok olyan érdekes mintázatúak, amiket gombával kevertem a fás hangulat érdekében.” – mondja. „Izgatott voltam, hogy új kihívás elé állíthatom magam egy melegebb, földesebb palettával.” „Az őszi lombok és a makk folytatják az erdei, őszi témát.” „Mindig szeretek madarakat is megjeleníteni – olyan ártatlannak, édesnek és elfoglaltnak tűnnek –, ráadásul Robinnak hívnak!”

https://muveszellato.com/index.php?route=product/list&keyword=frolic

A Fancy That tervezte Dawn on the Prairie anyagcsalád annak az édes családi kirándulásnak az emlékeiből fakadt, ahol minden nap napfelkeltével kezdődött a kis kunyhóban, sétálgattak a mezőn, a fű között vadvirágokat szedtek és egyszerűen együtt voltak fiaikkal.
A 100% pamut anyag puha, könnyen varrható, kézi és gépi varrásra egyaránt alkalmas. Ideális foltvarráshoz, kézműves munkákhoz, cartonage (kartonázs) technikához, különféle varrási projektekhez vagy lakberendezési tárgyak készítéséhez.

https://muveszellato.com/index.php?route=product/list&keyword=dawn

Karácsonyi panelek és anyagok is nagy választékban már most a Hobbyművésznél!

https://muveszellato.com/index.php?route=filter&filter=mintazat|24&keyword=patchwork%20anyag&description=0&sort=p.date_available&order=DESC

Foltvarró Céh kedvezmény!

A Foltvarró Céh tagoknak 15% kedvezményt adunk a patchwork anyagokra és a flízekre!
Patchwork anyagainkat személyesen az Üllői út 30-ban lévő üzletünkben lehet beszerezni. (Az aktuális kínálat weboldalunkon megtekinthető.)
Vásárlásnál fizetéskor a kedvezményhez csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni.
A kedvezmény akciós anyagokra nem érvényes!

muveszellato.com/patchwork

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

Nézd meg a varrható műbőreinket és induljon be a fantáziád!

https://www.totagaskreativ.hu/patchwork-301/varrhato-mubor-833

Butika ajánlata

B&ZS Stúdió