MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH KÖZGYŰLÉS – 2022. május 14. – 11:30 óra

HELYSZÍN: BUDAPEST, Kőrösi Csoma Sándor Kulturális központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.)

SZAKMAI NAP/NYITOTT MŰHELY

A szakmai napon megismerkedhettek a Veszprémi Foltvirágok és a Márkófolt Varrókör Egyesület tagjaival, akik 2022-ben az OFF-ot szervezik a Céh tagjai számára.
Nyitott műhellyel is várunk benneteket, kézi varrófelszerelést ne felejtsétek otthon. (piros, kék, zöld cérna)
A Veszprémi Foltvirágok már készítik a csomagokat, hogy be tudjanak avatni bennünket az újrahasznosított ékszerkészítés titkaiba.

MFC Vezetősége

ORSZÁGOS FOLTVARRÓ FESZTIVÁL 2022. szeptember 9-11. – VESZPRÉM

FIGYELEM!!! RENDKÍVÜLI E-HÍRFOLT HAMAROSAN… OLYAN SOK INFORMÁCIÓNK VAN, IDE MÁR NEM FÉRT. FIGYELJÉTEK A POSTALÁDÁKAT.

KULCSTARTÓ FELHÍVÁS

Kedves Foltvarrók!

Ugye emlékeztek még a kulcstartós felhívásunkra?
Aki teheti és kedvet érez hozzá az még mindig időben van,hogy pár darabbal hozzájáruljon az offos belépő ajándékokhoz.Akár egy foltvarró csoportfoglalkozáson is remek feladat lehet.
Az elkészítéshez megosztanám a mi tapasztalatainkat.
Bármilyen farmeranyag megfelelő, még streches is lehet. Érdemes táskamerevítőt vasalni egy nagyobb anyag hátoldalára és csak utána felszabdalni a megfelelő méretre.
(5x10cm, majd a tetőt is kialakítani) így jó tartása lesz a kulcstartónknak. 2 lapot összeborítani,közé fogva a kéménynek szánt pántot és végül körbe gépelni. De mielőtt idáig érnétek előtte ki kell dekorálni az egyik lapot, hogy jópofa házikóra hasonlítson. A díszítéshez lehet 2 oldalú ragasztófátylat igénybe venni ,vagy csipkéket, szép szalagokat.
Megkönnyítendő a vendéglátók munkáját, aki teheti, összevarrás előtt a kéménybe fűzzön egy kulcskarikát, hogy azt ne utólag kelljen rászuszakolni!

Ha postán külditek: Migray Emődné,8441 Márkó Padányi Bíró Márton tér.6

Jó munkát kívánunk!

Gálné Vida Éva

A tűzés technikai feltételei

A szabad gépi tűzéshez szükségünk van a megfelelő felszerelésre, mert megfelelő eszközök nélkül a végeredmény is kétséges.
Az első és legfontosabb a varrógépünkhöz való úgynevezett kukacoló talp beszerzése. Ez a kukacoló talp elnevezés valójában közismert nevén stoppoló talpat takar.
Ebből a kukacoló talpból sokféle létezik. Lehet zárt, és nyitott, rugós és nem rugós, találkozhatunk olyannal is, amit vonalzós tűzéshez lehet használni. Persze ez a sokféle típusú talp nem arra szolgál, hogy összezavarjon benneteket, és nem azért, hogy ne tudjatok belőle választani.
Valójában minden varrógépnek más a kialakítása, a talpak felfogatása sem egységes. Sajnos ez még az egy márkanév alatt futó különböző típusszámú varrógépekre is igaz.
Tehát minden esetben elsődleges szempontnak kell lennie, hogy a te varrógépedhez melyik talpat lehet csatlakoztatni. Ezt követően kell megtalálnod a neked legjobban tetszőt és kézre esőt.
Azért van egy jó hírem, mert létezik egy általános talp, ami elvileg mindegyik varrógéphez jó.
Ha már beszerezésre került a kukacoló talpunk, akkor következik a varrógépünk anyagtovábbító fogazatának kiiktatása, leengedése. Ez szintén a varrógép típusától függ. Optimális esetben ez egy kar segítségével megtörténik, más esetben pedig egy úgynevezett „lapkát” kell az anyagtovábbító fogazatra tennünk. Ennek következtében lesz lehetséges, hogy a gondosan elkészített szendvicsünket minden irányban tudjuk mozgatni a kukacoló talpunk alatt, így kialakítva az általunk megálmodott mintákat.
Most már van kukacoló talpunk és az anyagtovábbító fogazatot is leengedtük. Ezek az első lépések a tűzés megkezdéséhez.
A következő fontos elem a cérna. Milyen cérnát használunk és használhatunk a steppeléshez. Megjegyzem itt is széles skálán mozognak a lehetőségeink és az igényeink is eltérőek, mindenkinek más tetszik.
Kezdetben gyakorlásként megteszi a sima varrócérna, amivel minden alkalommal varrunk. (Én így gyakoroltam a legelején.) Ha a varrócérnát lecseréled egy vastagabb cérnára, akkor egy textúrásabb steppelést tudsz vele elérni. Jobban fog látszódni maga a minta, amit belerajzoltál a takaródba a varrógéped tűjével. (Az Amann cégnek létezik ilyen cérnája.) Ha gépi hímzőt használsz, ami egy sokkal finomabb szálú és vastagságú cérna, és nem utolsó sorban magas fényű, akkor gyönyörűen fénylő mintázat lesz az eredmény.
Szükségünk van még egy alsószálra, ezáltal lesz varratunk. Alsószálként használhatunk sima varrócérnát. Adott esetben az alsószál megegyezhet a felsőszállal. Tehát lehet gépi hímző az alsó és a felsőszál is. Én 99 %-ban varrócérnát használok alsószálként, a felsőszál pedig gépi hímző szokott lenni. Azonban ez sem szentírás, hogy így kell lennie. Próbáljátok ki az egyiket és a másikat is, kinek mi tetszik alapon. Van alsó- és felsőszálunk is, így már csak a kettőt össze kell hangolnunk, hogy megfelelő legyen a keletkező varrásképünk. Tehát a hurokképzés az anyagrétegek között keletkezzen. (alsó- és felsőszál beállítása, lazítás, feszítés)
Ezzel technikailag el is készültünk a tűzés megkezdéséhez. Ha van kérdésetek, észrevételetek keressetek bátran.
A lényeg azonban változatlan: A tűzés foltjaid koronája.„ (Tótné Teri)

Kukacoló talpak

Alsó szálak

Felsőszálak, amik vastagabbak mint a sima varráshoz használt cérnák.

Gépi hímzők

FELHÍVÁS – OFF 2023. ….IGEN, IGEN, és nem áprilisi tréfa

A hasonlóságok révén lépünk közös útra. A különbözőségek révén maradunk együtt. – Jorge Bucay

Sziasztok!
Megtaláltam a mondandómhoz illő idézetet!
Ismét szeretnélek felkérni benneteket egy közös munkára, amit reményeim szerint jövőre be tudnánk mutatni az OFF-on.
Pár éve foglalkoztat a gondolat, hogy applikált kövekkel varrjak egy utat, de idén arra gondoltam, hogy mennyivel szebb lenne, ha a céhtagokkal együtt sikerülne megalkotni.
Azt szeretném, ha jövő tavaszra megkapnám a blokkokat, hogy utána legyen időm összeállítani és pár hímzéssel díszíteni, majd letűzni. A kapott blokkoktól függően alakul majd ki a mérete.
Kérésem az lenne, hogy csak festett anyagokkal dolgozzatok, az alap legyen világos ( barna, vajszínű, homokszín, szürke, ekrű) vagy piszkos fehér. Az alap lehet pamut, len, zsákvászon. A kő körül legyen legalább 4 cm az alapból, az utólagos összeállítás miatt. Próbavarrásom alapján a beküldött blokkok 15x15cm és 18×18 cm közöttiek legyenek.
Nagy segítség, ha beszereztek pár követ, segít megrajzolni a formájukat, kiválasztani a hozzájuk illő anyagokat, amik lehetnek spricceltek, pár csík benne kifejezetten jól mutat, a „maszatos”, festés által gyűrt ráncok is izgalmasak…fantázia kérdése. A lényeg, hogy minél jobban hasonlítson a természetben fellelhető kövekhez. Ezek a kövek lehetnek színesek is, barackszín, halványkék, sötétzöld (gondoljunk a mohás kövekre), halványsárga, lehet hímezni rájuk töréseket, pöttyöket, foltokat, stb.
Amit nem szeretnék, az a gépi applikálás. Sőt, arra kérek mindenkit, hogy csakis kézzel applikált blokkot küldjön!
Valószínű ti is láttatok hasonló munkákat a neten, ha nem,mutatok párat:

2015-ben az egyik általam nagyra becsült foltvarró, Jude Hill blogján tűntek fel az érdekes köves munkái, tőle jött az ötlet, és hiszem, hogy mi is meg tudjuk csinálni.
https://spiritcloth.typepad.com/spirit_cloth/stones/

Én is varrtam párat.
Az anyagok kiválasztása után, megrajzoltam a köveimet, átmásoltam a textilre, „körömvasalóval” behajtottam a jelölések mentén, férceltem, vasaltam, így sokkal könnyebb volt applikálnom.

Köszönöm nektek, ha lelkesen fogadjátok a felhívásomat, mi több, ha küldtök nekem minél több mini munkát, ha segítetek megvalósítani azt amit lelki szemeimmel már látok: egy szép, hosszú ösvényt, kövekkel kirakva, egy újabb installáció részeként.
A címem, ahova várom a” köveket”: Sólyom Melinda, 2120. Dunakeszi. Kagyló u 47/1.
A leadási határidő: 2023. március 23.

 

Sólyom Melinda

MINTA – TULIPÁNOS TERÍTŐ

Ez a rendkívül gyorsan elkészíthető kis terítő akár anyák napi ajándék is lehet. Nem túlzok, a fedlap két óra alatt kész lett, pedig én lassan varrok.
Az ötletet innen vettem: https://www.facebook.com/108995134940537/videos/701746404331385
A fedlap mérete 52,5*52,5 cm. A kész méret attól függ, hogyan fejezed be.
Válassz két színben összeillő anyagot. Nálam a színek összeillenek, de az apró minta miatt kicsit zizis, és a tulipánok kissé elvesznek. Ennek ellenére tetszik, mert a színek játékossága megmarad.

Vágd ki a fél tulipán sablonját. Vágj ki az egyik anyagból 8-8 fél tulipánt úgy, hogy 4-nél a sablon egyik oldala, 4-nél a másik oldala legyen felül. (Összesen 4 tulipánt kell tudnod összerakni belőle.) Ha jól hajtogatod az anyagot, akkor a sablon forgatása szükségtelen. Ismételd meg a másik anyagól. Így lett 16 db fél tulipánod, 8 baloldali, 8 jobboldali. Fogj két különböző színű fél tulipánt, és színt színre fordítva illeszd össze őket.

Vágj ki mindkét anyagodból egy-egy 40*40 centiméteres négyzetet.

Fogd az egyik anyagodat színnel felfelé és mind a négy sarkától 5-5 centire jelöld meg az anyagot. Figyelj arra, hogy a jelölésed eltávolítható legyen. (Én hőre illanó tollal rajzoltam 5 centis négyzeteket a sarkokra. Egy-egy saroktól 5-5 centire helyezz két-két tulipánt úgy, hogy az az anyag legyen a felső, amire éppen rakod őket. A tulipánok szirmai a saroktól elfelé álljanak

Ismételd meg a másik három saroknál.

A gombostűknél az anyagokat gondosan el kell igazgatni, mert különben nem lesz szép a varrat. A belső szirmokat csak azért gombostűztem, hogy véletlenül se keveredjenek varrás vagy vágás közben rossz helyre. Tedd rá a másik anyagot színnel lefelé! Igazítsd össze őket! Ne sajnáld a gombostűket! Innen a jól ismert felezett négyzet módszer jön. Varrd körbe a négyzeted mind a négy oldalát. Majd vágd négybe a két átló mentén. Vigyázz, hogy az első vágás után ne mozduljanak el a háromszögeid.

Ha kihajtogatod, minden blokkban ott lapul két-két tulipán. Az eredményed négy darab 27*27-es négyzet.

Vasald meg a blokkjaidat. Én először még összehajtott állapotban vasalom át varrást. Utána csak a hátteret hajtom le, levasalom gondosan, majd ráhajtom a fél tulipánt, és újra vasalom. Nagyon igyekszem, hogy a tulipán szépen rásimuljon a háttérre és ne legyen gyűrődés, ránc a varrásvonalnál. Ez alkalommal még át is gőzöltem.

Most jön a legkevésbé haladós rész. Pelenkaöltéssel, cikk-cakkal – ki melyiket szereti – körbe kell varrni a tulipánokat. Az én anyagaim kicsit merevek, így nekem elég volt a gőzölős levasalás és az erős koncentrálás. Vékonyabb anyagnál, vagy ha nagyon biztosra akarsz menni, textilragasztóval rögzítheted is a tulipánokat, mielőtt varrni kezdenél.

Végezetül igazítsd le a négyzeteidet egyforma méretre (papírforma szerint 27*27). Jöhet a kirakósdi.

Választhatod a tradicionális elrendezést.

vagy ezt

 Vagy egy koszorúszerű elrendezést, belül a sötétebb anyaggal

Koszorú belül világosabb anyaggal

Én végül a világos elrendezést választottam. Így középre kerülhet egy váza tulipánokkal. Azt csak most realizáltam, hogy ez az elrendezés tünteti el legjobban a tulipánokat, cserébe ad egy érdekes másodlagos mintát. A tűzésen erősen gondolkodóba estem. Végül a közepét kavicsokkal tűztem, a sarkokhoz pedig párhuzamos vonalakat választottam. A tulipánoknak csak a körvonalát tűztem le.

Tányéralátét

Ha nem akarsz asztalközepet készíteni, kevesebb tulipánt is készíthetsz, amiből kijön egy tányéralátét vagy egy párna.
Összesen 4 fél tulipánra lesz szükséged (mindkét oldal, mindkét anyag 1-1) és két 18 centis négyzetre. A tulipánokat ez egyik sarokhoz illeszd ugyanúgy, mint a terítőnél. Tedd rá a másik anyagodat. Ezt viszont ne varrd körbe! Azon a két oldalon varrj végig, amelyekhez a tulipánokat rögzítetted. Csak a két tulipán között vágj! Így két háromszöget kapsz egy-egy tulipánnal.

Magyarázat a rajzhoz: A narancssárga vonal mentén kell varrni és a zöld vonal mentén vágni.
Válassz közéjük egy harmadik anyagot, szabd ki akkora méretre, amekkora tányéralátétet, párnát szeretnél. Varrd az átellenes sarkokhoz a tulipánokat. (Mérd le a tulipános háromszög befogóját. A háttér anyag sarkánál mérj ki ennél egy varrásráhagyásnyival kevesebbet, és ehhez igazítva varrd oda a háromszöget, majd vágd le a felesleget.) Ha nem akarsz sok maradékot termelni, akkor egy szélesebb anyagcsíkkal (kb 25*55) is kialakíthatod téglalapot, négyzetet.
Ugyanazokkal a tulipánokkal többféle eredményt kapsz. Én semmi mást nem tettem, mint behajtogattam egy nagyobb anyagdarabot, rátettem a két tulipánt és fotóztam. Pirosból nem volt nagy darabom, ezért csak egy csíkot tettem közéjük.

További lehetőségek
Gyakorlatilag bármilyen tengelyesen szimmetrikus formát használhatunk. Bár nem árt, ha nem túl bonyolult. Mint például a szív az ötletet adó videóban.
Azt érdemes észben tartani, hogy a sablon készítésekor a középvonaltól (tengelytől) egy varrásráhagyásnyival kijjebb kell a sablont kivágni.
Erre csak későn jöttem rá, így a szíveim nem olyan markánsak ezen a terítőn.

Sziva Zsuzsanna

A Medallion projekt

…jelentjük, már a felén túl vagyunk, de ha jobban belegondolunk, csak ezután jön a neheze… Hat körből már elkészült három, de a munkák egyre nagyobbak, tehát egyre több vele a tennivaló. Viszont ezzel semmi bajunk nincs, mert szeretjük csinálni, mindig nagy izgalommal várjuk, mikor cserélünk, hogy vajon ki mit kap, ki mit varrt és kezdődhet az agyalás, ki hogyan folytassa. Hát ez ennek a projektnek a lényege. Csak akkor derül ki, mibe fogtunk, mikor kiakasztjuk a falra egymás mellé… Addig marad az izgalom, meg a varrás, tervezés.
Mi a csoporttal itt tartunk jelenleg. Már készülnek a negyedik körök…

Mikor elkezdtük varrni a medallionokat, egyúttal arra gondoltunk, Titeket is megpróbálunk bevonni a „buliba”. Tudtatok regisztrálni, jelentkezni a játékunkra. A regisztrációt lezártuk és sorsoltunk.

Miután 18 fő jött össze, három csoportba tudtunk Titeket besorolni. Ez azt jelenti, hogy hat körös medallion quilteket fogtok Ti is készíteni (egy csoport hat főből áll). Persze nem szeretnénk kizárni mindenki mást sem, ezért továbbra is arra ösztönzünk mindenkit, hogy akár csoporton belül vágjatok bele egymás között. Amit kérünk, csak annyi, hogy tudassátok velünk, mert szeretnénk segíteni a részletekben.

Nem borzolom tovább az idegeiteket, jöjjön a sorsolás eredménye:

Ez lesz az a sorrend is, ahogy tovább kell majd adni a munkákat. Az utolsó a sorban értelemszerűen az elsőnek adja. Kavarodás elkerülése érdekében mindenkinek el fogjuk küldeni azt a tagot elérhetőségeivel együtt, akinek ő tovább kell adja a munkát.
Azon kívül ahogy ígértük, létrehozunk egy facebook csoportot, ahol meg tudunk beszélni mindent, segítséget adhatunk, kaphatunk, no és mutogathatjuk az elkészült munkákat egymásnak.
Tehát harcra fel, kezdjünk bele, jöhet az első blokk!!! A közepe. Itt fontos megjegyeznem, mivel közös munkáról lesz szó, hogy mindenki tartsa szem előtt, mit ad ki a kezéből. Csakis olyat készíts, aminek te is örülnél. Érthetjük ezt a minóségre, a mintaválasztásra és legfőképp az anyagok minőségére, összeválogatására. Igyekezzünk szépet alkotni!
Köszönöm, hogy velünk játszotok. További részletek a facebook csoportban!

A Foltköltők nevében: Levente

RÉGIÓS TALÁLKOZÓ

Sok szeretettel várunk benneteket régiós találkozónkra.
Helyszín: Izsák Imre Általános Iskola
Zalaegerszeg, Szivárvány tér 1-3.
Időpont: 2022.05.28. 9-14 óra között
Meghívott kiállítónk: Kőhalmy Lászlóné Tavasz Erika
Meghívott árusaink: Szalai Márti, Eska Győr, TÓTÁGAS Kaposvár, Göcsej Webáruház(-festékek, kellékek mandalához, cserepekhez)
Csizmás Manyi foltvarráshoz EZ+AZ Horváth Eszter- varrós bögrék
Program: Növényi festés a foltvarrásban bemutató
Maradékok felhasználására mutatunk ötleteket
Táska szabásmintákat osztunk meg veletek leírással.
Pálfi Bea gépi hímzés bemutatót tart, vásárlási lehetőséggel

Kitekintő: lehetőséget szeretnénk adni, hogy kipróbáljatok más kézműves tevékenységeket is ezért készíthettek

Cserép figurát

Ásványi gyöngy angyalkát

Mandalát

Mandalát

Sizzix gép használatát biztosítjuk mintákkal. A filcet árusainknál vásárolhatjátok meg hozzá. Belépő a rendezvényre: 2000 Ft, amely tartalmazza a kézműves tevékenységekhez az alapanyagot. Lesz tombola értékes nyereményekkel. A rendezvény ideje alatt büféasztal áll rendelkezésre szendviccsel, sütivel, ásványvízzel, kávéval. Jelentkezés: Takács Zoltánnénál, 30-235-57-47, vagy tak.eva67@gmail.com. Kérlek időben jelezd részvételi szándékod, hogy megfelelően fel tudjunk készülni az alapanyagokkal.
Várunk szeretettel: Tűtáncoltatók Folt- Műhely

Rendelkezz adód 1% -ról

Kérünk Mindenkit, aki teheti, Személyi Jövedelemadójának 1%-áról, a MAGYAR FOLTVARRÓ CÉH javára rendelkezzen.
5900 Orosháza, Levél utca 6.
Adószám: 18549988-1-04
Számlaszáma: 11703006-20410559

Varrógépcentrum ajánlata

Megérkezett az új Bernina Stúdió állvány

Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető.

A BERNINA Stúdió állvány egy moduláris állvány, ami 1,5 és 3 méteres összeállításban is használható. Az 1,5 méteres állvány egy hosszabbító készlettel könnyen kibővíthető 3 méteressé. A stabil és strapabíró Stúdió állvány a BERNINA Q20 és Q16 (PLUS) hosszúkaros tűzőgépekkel használható

Bővebb információt itt találsz!

JUKI Magyarország ajánlata

JUKI hosszúkaros tűzőgép kerettel vagy asztallal

Élvezze a kivételes gépi szabadtűzés élményét műhelyében vagy otthonában a JUKI professzionális minőségével.
Kiemelt tulajdonságok:
• Nagy munkafelület 18”x 10”
• Nagyméretű, színes LCD, érintőkijelző
• Beépített öltés szabályozó
• Beépített orsózó rendszer
• Pedál nélküli használat
• Automata tűpozícionáló
• Automata szálvágás
• Automatizálható*
• Max. 2200 öltés/perc

*A varrógép igény szerint rendelhető automata varró rendszerrel.
További részletekért látogass el weboldalunkra!
https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/quilt-varrogepek/

A Magyar Foltvarró CÉH tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk minden teljes áras JUKI háztartási varrógépünkre!

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Tavaszi-nyári virágözön a Hobbyművésznél!

Újdonság!

A Fresh As A Daisy anyagcsalád lendületes akvarell ecsetvonásaival, élénk színvilágával, burjánzó növényeivel és színpompás virágaival egy csodálatos titkos kertbe varázsol minket. Tele kedves virágokkal, növényekkel, színes festékfröccsenésekkel, és egy csodálatos 110 cm széles panellel.
Ezek a minták és színek egyaránt tökéletesek ülő- és díszpárnák, táskák, lakásdekorációk varrásához és hagyományos foltvarrási munkához is.

Foltvarró Céh kedvezmény!

A Foltvarró Céh tagoknak 15% kedvezményt adunk patchwork anyagainkra és a flízeinkre!
A kedvezmény akciós termékekre nem érvényes, és más kedvezménnyel sem vonható össze!
Online rendelés esetén webáruházunkban a rendelés összegzésénél a megjegyzésbe kell beírni a tagsági számot az MFC megjelöléssel. A kedvezményt a rendelés még nem tartalmazza, azt a számla kiállításakor fogjuk megadni.
Az Üllői út 30-ban lévő üzletünkben személyes vásárlásnál csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni a pénztárban.

muveszellato.com/patchwork

TÓTÁGAS KREATÍV ajánlata

BUTIKA ajánlata

A Butika webáruházban mindent megtalálsz amire az alkotáshoz szükséged lehet!

Foltvarráshoz amerikai designer anyagokat, minőségi flízeket, Prym-Olfa-Omnigrid eszközöket.
Nagyon sokan vagyunk úgy, hogy több hobbit is művelünk nagy szeretettel.
Kötögetsz, horgolsz, hajócsipkét készítesz, hímzel, tásákákat készítesz, babákat varrsz, amigurumi figurákat készítesz, nemezelsz vagy ruhákat varrsz?
Bármi más is legyen még a hobbid, a foltvarrás mellett, mi szeretnénk a segítségedre lenni a legjobb eszközökkel és alapanyagokkal.

Tegyél velünk egy próbát!

Májusban kétszer is találkozhatsz velünk személyesen:
Az első május 14. – Budapest – a Magyar Foltvarró Céh Közgyűlése.
A második május 21. – Tiaszújváros – Régiós találkozó.

Mindkét alkalommal nagy szeretettel és sok szép termékkel várunk mindenkit. Nagyon szívesen fogadunk, ötleteket, hogy miket is szeretnétek leginkább látni a portékák között.
Ugye te sem szeretnél lemaradni az újdonságokról és az időszakos akcióinkról? Ezért ne feled el kedvelni facebook oldalunkat.
Ha egy igaz és sokszínű társaság tagja szeretnél lenni, csatlakozz alkotó kuckónkhoz.
Ha nálunk vásárolsz a rendelés véglegesítésekor ne feledd érvényesíteni a 10%-os kedvezmény kupont, ami minden Céh tagot megillet. Az „MFC2022C” kuponkód többször is, felhasználható az év folyamán és érvényes minden nem akciós termékre. Vásárlás véglegesítésekor kell a megfelelő mezőbe begépelned és te már azonnal a módosított összeget látod a kosaradban.