ŐSZI TÁBOR Orosháza Gyopárosfürdő – 2021. október 15-17.

Helyszín: 5900 Orosháza Gyopárosi út 3, Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia Központ

Az őszi tábor témája a DREZDAI TÁNYÉR

Biztos akad olyan aki még nem varrta, ezért bevezetőként megmutatjuk hogyan készülnek a legegyszerűbb minták, majd haladó motívummal folytatjuk a munkát.
Varrunk egy drezdai tányér motívummal díszített egyszerű cipzáros neszeszert aminek elkészítésénél lesz lehetőség a szegélyvarrás gyakorlására is, ami még mindig a mumus kategóriába tartozik.
A folytatásban érkezik egy csodaszép,már kihívásnak is tekinthető minta kézi vagy gépi varrással, amit applikálhatunk táska előlapjára vagy egy megújulásra váró ruhadarabra.
Ezért hozzatok magatokkal olyan már megunt ruhadarabot ami most új életet kezdhet egy tetszetős frissen készült drezdai mintával és különböző tűzések kombinációjával. Amennyiben nincs kedvetek ruhát díszíteni, bevezetést nyerhettek a drezdai tányérok modern világába. Mi már nagyon készülünk, előkészületi listát hamarosan küldünk a jelentkezőknek.

PÉNTEK

Neszeszer

SZOMBAT

Drezdai egy táskán miniben

VASÁRNAP

Modern drezdai

A DREZDAI TÁNYÉR

Szeretnénk feleleveníteni ezt a napjainkban is népszerű, réges régi motívumot. A viktoriánus időkben többféle művészeti ág centruma volt Szászország fővárosa, Drezda. A Drezdához közeli Meissen városában az idő tájt legalább 100 porcelánkészítő manufaktúra működött. A méltán híres porcelánok kék koronás védjegye lehet a foltvarrásban kedvelt motívum eredete, ami nem a napjainkban leginkább ismert körmintával kezdődött, csupán 2-3 szirommal. Sajnos az ezt igazoló dokumentációknak a háborús idők viszontagságai közepette nyomuk veszett.

Ami biztos, már az 1920-as évektől alkalmazták a foltvarrásban és azóta is megunhatatlan eleme a quilteknek.Többféle néven is elhíresült, mint pl.Napraforgó, Barátsággyűrű, Dalia vagy Aster.
Formáját tekintve egyaránt megjelentek a hegyes vagy lekerekített szirmok, a felhasznált anyagok között eleinte inkább szerepeltek zsákvásznak vagy különféle gyapjúk, később már a pamutanyagok.

Manapság is szívesen használjuk ruházati díszítő elemként, táskák előlapján a háztartásban megjelenő textíliákon, ágytakarókon.
A formával nem csak a tradicionális foltvarrásban találkozhatunk, hanem a modern műfajban is gyakran látni, hogy elemeire szedve modern mintázatú és színű anyagokba álmodják a mintát. Díszíthető hímzéssel, akár crazy módon megközelítve vagy struktúráját trapuntóval vagy tűzéssel kiemelve.

TÁBOR RÉSZVÉTELI DÍJ
Céhtagoknak: 40.800,-Ft
Nem céhtagoknak: 45.800,-Ft
Hozzátartozóknak: 25.800,-Ft/2 éjszaka
Gyerekeknek 3 éves korig ingyenes, 3 éves kortól – 12 éves korig 15.800,-Ft/2 éjszaka
Tanfolyam díja: 15.000,-Ft (nem ott alvóknak)

A szobaár tartalmazza: svédasztalos reggelit, svédasztalos meleg vacsorát. Fürdőbelépő péntekre és szombatra.

Lehetőség van ebédre egyénileg a hotel éttermében.

Napi 3 fogásos menü: 1.800,-Ft

(A táplálkozási allergiákat, étkezési szokásokat, diétát figyelembe veszik.)

Elhelyezés 2-3 ágyas szobákban. Családtagokat szívesen fogadnak.

Közlekedés: Orosháza megközelíthető busszal, vonattal, autóval M5 autópályán, Kiskunfélegyháza – Orosháza útvonalon.

A tömegközlekedéssel érkezőket mikrobusszal segítik érkezéskor és távozáskor.

ŐSZI TÁBOR JELENTKEZÉSI LAP
(Módosított határidővel: október 10. és helyesbített számlaszámmal)

FONTOS!!! Kérjük, a jelentkezési lapon tüntessétek fel a szállás, étkezés igényeteket.

OFF – KÖSZÖNET MINDENKINEK

Szinte hihetetlen, hogy 2 év után együtt tudtunk lenni és a járványügyi helyzet lehetővé tette az OFF megrendezését. Amikor elkezdtük ezt a munkát, szervezést, még minden bizonytalan volt, az ország le volt zárva. Bátrak voltunk és nagy felelősséget vállaltunk magunkra, de hittünk benne, hogy javulni fog a helyzet és a sok munka szervezés nem volt hiába. Éreztük, hogy a céhtagok és a foltvarrók mellettünk állnak, mindenki nagyon szeretne már találkozni, ” megölelni” egymást, örülni egymásnak. Az idén Pilisvörösvár adott helyet a rendezvénynek, 3 helyszínen a Művészetek házában, és két iskolában, a Zene iskolában és a Német Nemzetiségi Általános iskolában. Nagy öröm, hogy felhívásunkra a céhtagok és foltvarró csoportok aktivak voltak. Köszönet a több mint 1000 db kisolló tartóért, melyeket a belépő jegyek mellé ajándéknak tudtuk adni. Az Installáció kb. 450 db-ból áll, összevarrva 24 db 5 m hosszú csíkba lehetett rendezni. Ebbe a 12*26 cm anyag darabba szívét, lelkét varrta be mindenki. Köszenetünket szeretnénk kifejezni Sólyom Melindának, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Az Installáció az OFF után vándorútra indulhat és az ország különböző foltos eseményein mind többen megtekintessék. Ha szeretnétek, hogy a ti foltvarró eseményeteken is kiállításra kerüljön, vegyétek fel a kapcsolatot a Céh-vel a hunpatch@foltvarro.hu e-mail címen.

Nagyon színvonalas kiállításokat lehetett látni, mint például Szabó Irén 25 foltos évet átölelő kiállítása, FoltModern, Foltvilág, Sulyok Levente, Márkófolt, de a viszonylag fiatal Zalaegerszegi csoport vagy az EQA 2019-es Cérna határok nélkül kiállítási anyagát is említhetném. Gratulálok. A tanfolyamokon a résztvevők többféle technikai újdonsággal ismerkedhettek meg. A pályázati felhívásra színvonalas munkák érkeztek, a fődíjat Tótné Terinek ítélte a Zsűri az alábbi tradiconális munkájáért.
Ez a kiállítás és fesztivál nem jöhetett volna létre a segítőink nélkül. Segítettek foltvarrók, családtagok, férjek, ismerősök, a műszaki dolgozók. Köszönet és hála az önzetlen munkájukért.
A támogatóink nem csak jelenlétükkel, de felajánlásaikkal, kedvezményeikkel akciókkal kedveskedtek a látogatóknak, vásárlóknak.
A Varrógépcentrum pályázati fődíja, a JUKI különdíja, a varróverseny, a tombola fődíja, 4 varrógép, melyet boldog új tulajdonosaik vihették haza. A 3 nap alatt felfedezhettük Pilisvörösvárt és környékét, jókat ehettünk, fagyizhattunk vagy sörözhettünk. Jó hangulatú vacsorán ismerkedtünk, beszélgettünk. Nagy megtiszteltetés, hogy Dolányi Anna az MFC alapítója megtisztelte fesztiválunkat.
Én még egyszer kiemelném és megköszönném a vezetőségi tagok munkáját. Példaértékű amit tettek ezért a foltvarró közösségért !

Foltvarró – ha nyaral!!!

Lassan vége a nyárnak, a kirándulásokon készült fotókat nézegetve, rendezgetve rájöttem, hogy egy kicsit foltvarró szemmel készítem még a fotókat is. Elgondolkodtató, hogy az ismert blokkokat réges rég alkalmazták és használták a diszítésben. Ezek a fotók Olaszországban és Svájcban készültek.
A Lago Maggiore szigetén álló Villa Carlottában nemcsak a padlóburkolatot érdemes megnézni, de a textileket is, hihetetlen a pontos, és finom kidolgozásuk, a minta gazdagságuk. Svájcban még a ház falát is „patchwork „minta díszíti!?
Fogadjátok szeretettel ezt a kis bemutatót.

Varrógépcentrum ajánlata

Brother ScanNCut SDX900 és SDX1000 hobbi plotter

A Brother ScanNCut gépek a világ első beépített szkennerrel felszerelt hobbi plotterei. A kivágásra szánt mintákat nem muszáj előre megterveznie: egyszerűen szkenneljen be bármilyen képet vagy vázlatot, és az abból beolvasott alakzatokat vagy körvonalakat a géppel máris kivághatja.
A plotteren 682 beépített mintát és 7 (SDX900) vagy 9 (SDX1000) különböző betűtípust talál, de ha mindez nem elég, a színes LCD érintőképernyőn vagy az ingyenes CanvasWorkspace szoftverrel pillanatok alatt megtervezheti saját egyedi mintáit is.

JUKI Magyarország ajánlata

Inspirálja magát a JUKI HZL-H szériával!

A JUKI HZL-H szériába tartozó 60H, 70H és 80H típusokkal egyszerűen és könnyen megy a varrás.
Több automata funkció biztosítja a kényelmes varrást, mint például az automata tűbefűző, Start/Stop gomb vezérlés, tű le/fel pozícionálás és még sok más.
Egyszerűen és gyorsan kiválaszthatja a kívánt varratmintát amelyeket kombinálhat is.
Alkosson kedvére a JUKI varrógépeivel!

További részletekért látogasson el weboldalunkra!

JUKI HZL-60H: https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/hv/hzl-60hrc/

JUKI HZL-70H: https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/hv/hzl-70hw-c/

JUKI HZL-80H: https://www.jukimagyarorszag.hu/gepekhaztartasi/hv/hzl-80hp-c/

A Magyar Foltvarró CÉH tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk minden teljes áras JUKI háztartási varrógépünkre!

Hobbyművész-Művészellátó ajánlata

Egyszínű anyagaink hatalmas választékából válogatva varrj kedvedre!

A Céh tagoknak a patchwork anyagokra és a flízekre is 15% kedvezményt adunk!
Online rendelés esetén webáruházunkban a rendelés összegzésénél a megjegyzésbe kell beírni a tagsági számot az MFC megjelöléssel. A kedvezményt a rendelés még nem tartalmazza, azt a számla kiállításakor fogjuk megadni.
Az Üllői út 30-ban lévő üzletünkben személyes vásárlásnál csak a MFC tagsági igazolványt kell felmutatni a pénztárban.

Kezd a varrást nálunk!!

http://www.muveszellato.com/patchwork

Levendula Textil Méteráru, Rövidáru, Ajándék ajánlata

Őszi kínálat

Rengeteg őszi dekorációs alapanyagot, kelléket találsz ebben a színes időszakban üzletünkben. Nyári témájú vásznaink most 15 % kedvezménnyel!
Készülj a hosszú estékre, szerezz be kézimunka alapanyagokat, hímzőfonalakat, cérnákat a zavartalan alkotómunkához!
Amit mindig kínálunk:
– Pamutvásznak, bútorvásznak, ruházati méteráru, alkalmi anyagok; kreatív hobby, dekorációs alapanyagok, kellékek;
– barkácsfilcek, tömőanyagok, flízek, vetexek, táskamerevítők;
– rövidáruk, cérnák, ollók, húzózárak, szalagok, gombok, gumipertlik;
– kézimunka alapanyagok, hímzőfonalak, horgolótűk és cérnák;
– népviseleti kiegészítők, gyöngyök, pántlikák;
– foltvarráshoz eszközök, szakértelem és jó tanácsok ;)
– kerámiák, lakáskiegészítők, koszorúalapok, száraz termések…

Címünk: 7100 Szekszárd, Széchenyi utca 23., a Piac tér mellett az átjáróban
Nyitva: hétfő, szerda, péntek: 8:00-16:30, kedd, csütörtök: 8:00-17:00, szombat: 8:00-12:00
Vidák Margit, tel. +3630 348 1603
Facebook elérhetőségünk: https://www.facebook.com/levendulatext

Aranyrojt ajánlata